Cumplebrownie o un any de Lo Cupcake



Fa un any vaig encendre el forn i em vaig posar el delantal. Vaig treure la mantega de la nevera i la vaig batre amb el sucre. Sis ous a la repissa completen el que seran uns preciosos cupcakes.
Fornejo, l’olor que desprèn la cuina a pa de pessic, a xocolata, a forn vintage, a color rosa, a pastís blanc....
Desempolvant la càmara del meu pare col·loco el cupcake, amb les estovalles, amb el plat, amb el paper que trec i poso segons escau. Els clics de la càmara intenten immortalitzar l’olor i el gust d’aquests petits dolços.
 Engego l’ordinador, una pantalla en blanc m’espera. Escric, les lletres em surten soles mentre teclejo la història que m’ha fet arribar a la recepta; un petit relat que arriba en forma de dolç agradable al paladar.
Poc a poc, lletra a lletra, foto a foto, mentre el sol ja s’amaga amb el final d’una tarda d’Octubre, neix Lo Cupcake. Una petita, una insignificant creació del món cibernètic on tot té el seu lloc, on tot té el seu raconet. L’espai virtual que acull Lo Cupcake molt millor del que jo hagués imaginat mai.
Molta feina i moltes recompenses el segueixen. No m’hagués cregut mai si m’arriben a dir que Lo cupcake estaria entre els top 10 d’una web de referència, si m’arriben a dir que grans periodistes com el Jordi Salvat, l’Albert Jansà o l’Aleix Figueres confiarien en la meva feina, donant-me l’oportunitat d’aparèixer als mitjans. Si m’arriben a dir que tindria unes 3500 visites setmanals.

Qui m’hagués dit que hagués recorregut mitja península per fer un curs, que hagués conegut gent tan especial, tan bona i tan solidària. Qui m’hagués dit que quasi m’haguessin caigut les llàgrimes en veure un comentari d’una seguidora en un moment en el que no ho estàs passant bé.
Qui m’hagués dit que gent que no conec em digués “ets la dels cupcakes, no?” . I sobretot qui m’hagués dit que hi ha bloccaires virtuals tan especials com la Mònica Tarradelles, que sempre està amb mi per tot i que li dec que en un moment dur, ella va ser la responsable de que jo tornés a fornejar i teclejar l’ordinador, com la Cristina Mañé, l’impulsora de que jo acabés creant Lo Cupcake, bloccaires com la Nuria Coll, la Chus Castro, la Marina Antunez, la Marta Morató i molts d’altres que segurament em deixo, que sempre tenen una paraula amable cap a la feina.
 Lo cupcake m’ha demanat dedicació, m’ha demanat exigència i molt temps però m’ha aportat amics, experiències, riures, i també disgutos (els menys). A lo cupcake puc parlar, puc expressar-me pels qui em volen escoltar, pels qui em volen llegir, puc dedicar post a amics, a caixeres desconegudes, a pares amb mussols o veïns malcarats. Puc divertir o puc emocionar a la gent i en alguns casos fins i tot puc avorrir.
 Aprofito aquest post per donar les gràcies a la família que sempre ha cregut en mi, a Ferran que tot i que de quan en quan remuga sempre, sempre m’ajuda, gràcies a gent que simplement em pregunta com va el blog, a la gent que m’anima, a les botiguetes que em regalen un somriure al entrar....a toots! Mil gràcies!
 I sabeu què? Doncs que desde que regalo dolços la vida em va molt millor!

 
BROWNIE D’ANIVERSARI
Martha Stweart
 Ingredients:
180 gr de mantega
340 gr de xocolata per fondre
6 ous
485 gr de sucre
170 gr de farina
7,5 ml extracte de vainilla
springles

Mètode:
Posem paper de forn al motlle i apartem. Preescalfem el forn a 176 ºC.
 Posem la mantega i la xocolata en un bol al bany maria i remenem mentre es desfà. Traiem el bol de la cassola i ho deixem refredar entre 10 i 15 min.
Hi afegim el sucre i remenem bé fins que quedi integrat. Afegim després els ous, un a un i batem després de cada afegit.
Hi posem l’extracte de vainilla i finalment la farina, a poc a poc.
Vertim el producte  a sobre la safata i hi tirem els springles per sobre.
Fornegem entre 40 i 45 min o fins que un escuradents surti net.
 Deixem refredar en una reixeta.

Espero que us agradi!

CONVERSATION

10 comentarios:

  1. Moltes felicitats guapa!!!!! I gràcies per endolcir-nos la vida! Un petonàs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies guapa!
      Tu també ens la endolceixes! Molts petonets!

      Elimina
  2. Moltes felicitats Neus!. Una abraçada

    ResponElimina
  3. Gràcies a tu Neus!!! Crec que els blocs, com altres expressions gràfiques, literàries o artístiques, reflecteixen la personalitat del creador, i Lo cupcake, un bloc senzill, elegant, ple de dolçor i amb històries darrera cada recepta que sempre arriben al cor, m'ha permès conèixer (encara que només virtualment...cosa que espero canvïi aviat) a una gran persona! Un petonarro i per molts anys!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ohhhh! Moltes gràcies Mònica! Jo també espero que deixi de ser virtual i fer una mini trobadeta! A veure si ho engeguem!
      Molts petonets i moltes gràcies guapi!

      Elimina
  4. Felicitats pel blog! És tot un referent ja! Muaaaaaaaaaaaa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què bonic Núria! Ja m'agradaria ser-ho. De moment tenir seguidores com vosaltres ja és tot un luxe!

      Molts petonets!

      Elimina

Subir