Què compro jo?
RECEPTARI
Hola lectors!
Bé, aquest
apartat és bàsicament per a evitar que vosaltres cometeu els mateixos errors
que jo vaig cometre i per tant que no us gasteu alguns diners inútilment. O que
us els gasteu amb coses que realment no són necessàries o que per voler
estalviar, no us compreu la més econòmica i després hagueu de comprar l’altra!
Comencem pel
primer que jo em vaig comprar, molt abans que qualsevol altra cosa. Per a mi és
bàsic, és imprescindible. Sí, és una feinada però compensa el temps que
m'estalvio després, ja veureu.
A veure, resulta
que quan començava a fer receptes tenia dues opcions:
OPCIÓ A
“ENGORROSA”: imprimir la recepta que quasi sempre acaba desordenada,
destrossada o tacada de mantega o colorant, de manera que no la podia ni tan
sols guardar en una carpeta.
OPCIÓ B
“PERILLOSA”: posar el portàtil a sobre la taula, o a sobre el sofà amb el
conseqüent perill d’una caiguda per no parlar de tocar tecles amb les mans
plenes de menjar!
Així que vaig
pensar que el millor seria fer un bon receptari.
Sóc força ordenada en aquest
aspecte així que ara us explicaré la forma que tinc de classificar totes les
receptes.
Primer vaig
comprar la llibreta. La vaig encarregar al Desván de Silvia, una noia que fa
l’estampat que tu vulguis i les mides i de gruix i de tipus de paper. Jo li
vaig demanar una cacho llibreta enoooorme!!
Arribats aquí vaig començar-la a
dividir en quatre apartats.
(Ja sé que no ve
al cas però a la primera pàgina tinc la foto dels preciosos ulls de la meva germana.)
1. CUPCAKES: on poso les receptes de totes
les masses només, és a dir, del que seria només el pa de pessic.
2. FROSTINGS: poso les receptes dels
frostings.
De manera que puc
fer les combinacions que a mi em donen la gana! Mireu: la primera recepta del
meu post eren cupcakes de vainilla amb
frosting de nutella. Doncs aquesta combinació la vaig fer jo, de fet
hagués pogut escollir cupcakes de xocolata o de gerds o del que hagués volgut i
combinar-ho amb el mateix frosting.
Es com un joc de
combinacions. Que resulta que n’hi ha una que surt genial ? Doncs a l’apartat
dels cupcakes, on està el pa de pessic que vull, poso al costat “combinar-lo amb el frosting
tal”.
Per això quan us
dono les receptes també separo els ingredients del pa de pessic i els frostings,
per que cadascú ho pugui combinar amb el que vulgui.
3. LAYER CAKES: en aquest apartat m’he posat
receptes de layer cakes, que són “pastissos per capes”. Aquí no hi ha truc, són
els que hi ha.
4. CURIOSITATS: Poso coses importants que no
tinc ganes d’anar mirant i buscant per internet cada vegada que fa falta, com
per exemple, la conversió de graus Celsius a Farenheit. O trucs a l’hora de fer
pastissos, o quans grams són un stick, o una taula de conversió de centímetres
amb inch. Tots aquests problemes solen aparèixer quan volem fer receptes
angleses o americanes.
Doncs això és
tot. Aquesta és la meva forma de classificar per a poder tenir a mà ràpidament
totes les receptes i poder fer totes les combinacions que vulgui. És una feina una mica laboriosa però a la llarga t’estalvia moooolt temps!
Espero que us
hagi servit!
Vinga, animeu-vos
a classificar!!!!
CUPS, TABLESPOONS, TEASPOONS...AIXÒ QUÈ ÉS?
Dintre els jocs dels cups trobem: 1 cup, ½ cup, 1/3 cup,1/4 cupCUPS, TABLESPOONS, TEASPOONS...AIXÒ QUÈ ÉS?
Hola gent!!!
Avui parlarem dels estris utilitzats per mesurar.
Si heu intentat fer alguna de les meves receptes anglosaxones, haureu vist que hi ha unes mides que es diuen cups, teaspoons i tablespoons. En alguna ocasió vaig explicar per sobre el que era però avui entrarem en detalls.
Aquests noms que sonen tan estranys són les mides que poden posar enlloc de grams. Crec que es poden mirar equivalències d'aquestes a grams o mil·lilítres però creieu- me que val la pena comprar-se un d'aquests jocs i us estalviareu força temps.
S'han de comprar dos jocs:
ELS CUPS:
LES SPOONS:
Dintre les spoons (culleres) trobem:
1 i 1/4 teaspoon de sucre doncs heu de fer aquesta combinació.
2.a. Tablespoons (culleres grans): 1 tbs, 1/2 tbs
2.b. Teaspoons (culleres petites) : 1tsp, 1/2 tsp, 1/4 tsp
De manera que quan la recepta diu que em de posar:
1 i ½ de sucre heu de posar aquestes dues mides.
Doncs això és tot! Espero que us serveixi!
PD. Pel que a mi respecta és una bona inversió per que odio pesar amb la báscula!
Forma part d'aquelles coses que no et solucionen la vida però te la simplifiquen.
PD. Estic treballant per adaptar totes les receptes a grams per a qui no es compri aquests estris o estigui més acostumat a treballar amb grams. Amb una miqueta de temps ho tindré fet!
Moltes gràcies per compartir-ho amb nosaltres!
ResponEliminaDe res guapa! Jo he après d'altres blogs!
ResponEliminaQualsevol dubte que tinguis m'ho preguntes!
Petonets!
Holaaaaaaa! Soc nova amb tot això! Necessito que em diguis tots els ingredients i materials que necessito per fer cupcakes el dia de nadal per la meva família! Jo sóc de Vic, saps si hi ha alguna botiga per el material? Moltes gràcies, i per cert, m'agrada moolt el teu blog!!
ResponEliminaHola Núria! Ho sento, no havia vist la teva pregunta.
EliminaMira, per fer uns cupcakes bàsics et passo l'enllaç del Tutorial del meu blog. Allí et parlo de l'imprescindible, per no gastar-te en coses que no fan falta. A partir d'aquí ja podrás anar perfeccionant.
http://www.lo-cupcake.blogspot.com.es/2012/12/tutorial-com-fer-un-cupcake-pas-pas.html
No conec cap botiga per Vic, de fet, jo em desplaço a Barcelona per que a Tarragona fins ara tampoc hi havi massa oferta (ara n'obren com bolets). Tot i així, compro molt online a dues botigues de confiança que m'encanten i mai, mai, mai m'han fallat. Et deixo els enllaços a veure que et semblen.
http://tienda.marialunarillos.com/
http://shop.mylovelyfood.com/es/
Espero haver-te ajudat! Gràcies per visitar el meu blog guapa!