Qüestió d'organització i cookies de nabius
- Molt bé, tens raó. Reconec
que sóc un pèl desastre....
- Es que....
- Que si, que si - replico
intentant que Ferran no segueixi amb la seva esbroncada.
Però no serveix de res, està
massa enfadat amb mi. I vinga, som- hi que no em acabat. Però si ja li he donat
la raó!
Crec que ja no és suficient
per a ell, donar-li la raó. Suposo que vol que realment me'n penedeixi i li
prometi que no tornarà a passar.
Si jo me'n penedeixo! Però
no puc prometre que no tornarà a passar...no puc...Però això no li dic, es
clar.
No ho dic verbalment, però
es veu que els meus ulls ho deuen dir. Per mi que ells solets li diuen a Ferran
"no demanis un impossible".
- Jo entenc que no tens
temps i que vas molt atabalada, però és que és qüestió d'organització.
Jo me'l miro i intento ser
mentalment organitzada i aplicar aquesta organització a meu cos...però ja m'he
demostrat a mi mateixa que no en sé, jo d'això. Agafo la safata que Ferran ha
deixat a sobre la repissa de la cuina i a qui quasi trasllada la seva propia
frustació. Em miro els nabius, dintre la capseta trasparent, tots pansits i no
aprofitables.
Un petit tel blanquet els
cobreix, aquell tel fastigós que diu que uns bitxets que es diuen fongs s'estan
apoderant de la tant preciada fruita.
- Ja saps que aquestes fruites
es fan malbé aviat.
I si, ho sé. De fet, és la
cuarta vegada que ho sé perque és la cuarta safata que se'm floreix en dues
setmanes. I és per tant, la cuarta safata que Ferran ha de tirar a la brossa
tot indignat.
Raó, no n'hi falta. A més
que no deixa de ser un aliment, la safateta aquesta costa un ronyó de la cara,
tenint en compte la quantitat d'aquestes petites fruitetes que inclou.
On jo visc, no en sol
haver-hi de nabius. El supermercats d'aquí no en tenen sempre i m'he de
desplaçar a 10 km per comprar-ne. Llavors, la setmana que n'hi ha, doncs els
ulls em fan xiribites i mentre me'ls miro penso i penso amb els cupcakes tant
bons que poden sortir. I els bundt cakes, i pastissos....
No sé que deuen pensar els
que em veuen allà plantada, davant la nevera, mirant amb il·lusió una petita
safateta de nabius mentre la meva ment comença a passar pàgines del receptari a
tota vellocitat.
En aquell moment, no penso
en cap moment si tindré temps de fer aquest extens receptari.
Llavors ve quan obro la nevera
del supermercat i agafo dos safatetes de nabius. Quan estic mig tancant la
porta torno a obrir-la per agafar-n'hi una altra, mentre penso en les receptes
que podré fer. Llavors miro el cartell que hi ha enganxat en aquestes portes en
que diu que "pensi abans d'obrir la porta de la nevera".
Prometo que he pensat però
després sempre canvio d'opinió. Finalment tanco la porta amb tres safates a la
mà; dues de les quals torno a deixar a la nevera.
I això que ho he pensat, eh!
Imagineu-vos sinó ho arribo a fer, crec que descongelo la nevera.
Al final torno a casa amb la
safateta, una única. El que no penso a l'hora d'obrir la porta...el que no tinc
en compte...és el meu estresant ritme de vida.
Si treballo nou hores
diàries, si treballo la major part dels Dissabtes, si entreno a voleibol, si
jugo la lliga del voelibol....doncs el més probable és que els nabius (ja de
per si delicadets, perquè ves a saber d'on vénen) és facin malbé a la nevera. I
això és el que m'ha passat quatre cops seguits, i això és el que fa que ara
estigui davant una altra safata de quasi 4 euros podrida, i això fa que Ferran
hagi arribat al límit.
El que ell no sap, el que
ell no ha vist és que hi ha una altra safata al calaix de sota de la nevera que
vaig comprar just ahir, sense recordar que ja en tenia una mig agonitzant a la
nevera.
Penso en receptes fàcils i
ràpides, que em permetin arribar just a temps a cuinar. Miro d'amagat la safata
que encara sobreviu però li dono poques hores de vida així que m'espavilo i se
m'ocorre fer unes galetes de nabius i glasé de llimona.
La recepta està extreta de
"A happy food dance", simplement l'he convertit a grams. Espero que
us agradi!
MAXI-GALETES DE NABIUS AMB
GLASÉ DE LLIMONA
Ingredients:
214 gr de farina
1/2 culleradeta de llevat en
pols
1/2 culleradeta de sal
228 gr de mantega
2 ous
2 culleradetes d'extracte de
vainilla
204 gr de sucre morè
224 gr de sucre normal
290 gr de copos d'avena
125 gr de nabius
Ingredients pel glasé:
Una tassa de sucre glasé
Suc d'una llimona
Mètode:
Preescalfem el forn a 176ºC
i preparem una safata amb paper de forn.
En un bol barregem bé la
farina, el llevat i la sal i apartem.
Batem la mantega amb els
sucre fins que quedi una consistència homogènia. Afegim els ous un a un i
l'extracte de vainilla.
Amb una espàtula anem
incorporant la farina poc a poc, fins que s'integri totalment. Arribats a
aquest punt afegim els copos d'avena i els nabius. Anem amb compte de no
trencar els nabius al incorporar-los.
Fem boles i col·loquem a la
safata amb una separació d'uns 3 cm entre elles. Fornegem durant 12-14 minuts.
Mentre preparem el glasé:
extraiem el suc d'una llimona i anem afegint sucre glasé mentre batem
enèrgicament amb unes barilles. Parem d'afegir-ne quan trobem la textura que
més ens agradi; a mi personalment, m'agrada ben espès.
Quan les galetes estiguin
fredes, tirem el glasé per sobre.
NOTES:
- Un consellet: vaig posar
l'avena que diu la recepta però conforme anava incorporant-la vaig veure que
era massa quantitat pel meu gust. Aneu posant-la poc a poc i valoreu però ja
crec que amb 200 gr n'hi hauria suficient.
- La mida de les boles pot ser
la que vulgueu, jo les he fet maaaxiiiiii!
10 comentarios:
Publica un comentari a l'entrada