Avui
m'he decidit a fer una supergranola megaenergètica perquè l'altre dia vaig
escoltar una noticia que ja fa temps que anem sentint. Parlo d'aquesta notícia
al marge dels índex de pobresa , que em tenen completament esgarrifada. Parlo
d'aquesta notícia que es sent desde molt abans de la crisis.
Jo
recordo que la meva mare, desde que jo era ben petita em feia esmorzar. Mai he
estat de les persones que té gana al llevar-se però ella m'obligava. I
m'obligava molt, a menjar molt i a acabar-m'ho tot. I això va afectar al
rendiment a l'escola, tant mental com físic. Quan ja estava estudiant la
carrera, recordo que per la nit, tenia l'estómac tan tancat que no volia ni
sopar. I aquí em tornaven a obligar els meus pares mentre em deien que el fet
d'estudiar cremava moltes calories. Jo els hi deia que no podia ser i que quasi
no havia cremat!
Malauradament
sempre els hi havia de donar la raó, bàsicament perquè la tenien. Però tornem
als esmorzars. Es veu que la major part o un número molt elevat de nens
acudeixen a l'escola sense esmorzar. Imagino el dia a dia, pel matí, amb els
pares que han de marxar aviat a treballar, els nens o adolescents que
s'aixequen tard, justos d'hora i, si d'alguna cosa poden prescindir, és
d'esmorzar. No marxaran a l'institut despullats! A mi també em passa, també hi
ha matins que se m'enganxen els llençols i no em dóna temps a fer-me el suc de
taronja amb torrades i precisament per això, tinc aquesta granola casolana
guardada.
I
aquests dies que no dóna temps, barrejo una culleradeta en un yogurt i ho menjo
ràpidament. I si algún adolescent no li ha donat temps també s'ho pot menjar de
camí a l'escola. És un esmorzar sa, energètic i casolà!
INGREDIENTS
200
gr de copos de Avena (jo vaig trobar una amb barreja de 5 cereals que em va
semblar ideal)
1/2
cullereta de canyella en pols
100
ml de mel
60
gr de sucre morè
60
ml d'oli d'oliva
50
gr de nous
50
gr de panses
1/4
de cullereta de sal
un
grapat de gerds per posar per sobre
En
un bol barregem els copos, la canyella en pols i les nous i apartem.
En
una cassola posem l'oli, la mel, el sucre morè i la sal. Escalfem a foc mitjà
durant uns 5 minuts.
Vessem
la barreja de la cassolà als copos i remenem amb una cullera fins que quedin
tots impregnats.
Posem
la barreja a sobre una safata de forn, ben repartits i fornegem a 140ºC durant
uns 20 minuts o fins que estiguin daurats.
Recordeu
anar removen els copos cada deu minuts per a que no es quedin fets un blog.
Quan
estigui fred afegim les passes i guardem en un pot hermètic.
Podem
servir amb llet o un yogurt i de manera opcional i podem afegir gerds frescos.
Doncs
ara sí que ja no teniu excusa per no esmorzar! Vinga energia al màxim!!!
0 comentarios:
Publica un comentari a l'entrada