La meva primera cana i la recepta perfecta dels cupcakes de llet merengada

Ahir va ser un dia una mica trist. Bé, tampoc cal posar-se dramàtic, diguem que va ser confús, emprenyador...no sé...



Diumenge al matí em vaig aixecar amb l'alegria que no havia d'anar a treballar i disposada a passar una agradable estona passejant amb el meu petit (és un dir per que és enooorme) Coulant per la platgeta.





Esmorzo, em vesteixo, em rento la cara i les dents i em pentino. Quan ja estic em miro per últim cop al mirall i....voilà!!!!!! 


Allí estava, impertèrrita, aguantant estoicament la seva posició per poder sobresortir d'entre les altres, amb un clar afany de protagonisme.



Una canaaa que impassible és mostra orgullosa i que ha fet aparició a la meva cabellera!!! Diguéssim que s'ha situat al quadrant anterior-esquerre del meu cap, just on em faig la ratlla. 


Segur que si portés la ratlla al mig allí em sortiria!



La toco i és gruixuda, rígida i indomable, com si amb la seva textura em digués que mai, mai, marxarà d'allí.

Li comento al meu perruquer, crec que és l'inici de la meva decadència. Ell riu i em diu que no, que pot ser una cana d'aparició puntual però no el veig massa convençut. 




Després d'una llarga pausa mentre em talla les puntes, mira al mirall buscant la meva mirada i aixeca la cella esquerra com només ell sap fer: la teva família té canes?

Perquè em pregunta això? Coneix a la meva família i sap que tota la part de ma mare són uns canosos!!! 



La meva cara de poker fa que ell no tingui el valor d'acabar la conversa i no pronuncii les tant temudes frases “es de cajón”.

Penso en què faig ara. L'arranco i faig veure que mai l'he vist? Quedarà al meu subconscient que va existir i d'aquí un temps tornarà a aparèixer recordant-me que m'he fet gran. 



Però això no és el pitjor, i si resulta que és veritat que si l'arranques és multiplica per no sé quantes? Aix maretaaa!!!

Recordo ara fa un any, quan em vaig complir 30. Em va sentar fatal, va ser com un aterratge forçós a la maduresa i pensava que tot el que no havia aconseguit fins llavors ja no ho faria. 



Tant em vaig obsessionar que vaig començar a mirar gent que havien aconseguit una gran gesta als 30 anys i sabeu què? 

N'hi havia un munt!!!! Uns guanyaven un Oscar, altres havien engegat grans negocis...

Doncs perquè no faig igual amb les canes? És clar!!! A veure...mira George Cloney o Richard Gere!!! Uns canosos triomfadors i amb un no sé què que els fa irresistibles!!! 



A veure...Eduard Punset....Ahhhhh!!!! Deixe- m'ho córrer!

Mira, que és igual, que si la meva besàvia, àvia i mami tenen canes, està clar que jo també en tindré. L'àvia per part de pare no en tenia ni una, fins als 80 amb un frondós cabell negre, però està clar que jo no tindré aquesta sort! 


Segurament ho heretarà ma germana, com tot lo bo!




En fi, que visca les canes, la maduresa, els trenta anys i com diu la meva mami, “i que te'n surtin moltes més de canes!”. Home, tampoc cal tant.




I si alguna cosa bona té el ser tant pava i preocupar-se per bajanades com aquesta, és que faig coses per distreure'm i treure-me-les del cap. I què creieu que vaig fer per dispersar la meva ment?





Doncs sí! Uns cupcakes i a més crec que he trobat la recepta perfecta d'uns cupcakes de llet merengada! He provat, he experimentat i de m'han sortit perfectes!! (si, si, la meva àvia avui no hi era).

Aquí va la superecepta de la que estic superorgullosa per dues raons. Una ja la sabeu, he muntat la recepta i m'ha sortit bé.



I l'altra...us heu fixat amb el cartellet que he fet? Es que m'encanta! Jo mateixa he fet el segell de Lo Cupcake amb el “carvado de sellos” que vaig aprendre a fer. 

És el primer que faig i no m'ha quedat massa regular però no trobeu fantàstica aquesta irregularitat?



Un dia us ensenyaré com ho he fet i com n'és de fàcil!

Gaudiu de la recepta i intenteu-la per que val molt la pena!




P.D. Estic molt contenta perquè estem augmentant les seguidors! Moltes gràcies, moltes gràcies per visitar-me i fer-vos seguidors!

PD. Recordeu que ja em podeu seguir pel facebook i podeu fer un click a “me gusta”.


PERFECTES CUPCAKES DE LLET MERENGADA:

Per a 12 cupcakes.


INGREDIENTS PEL PA DE PESSIC:

3/4 cup i 2 tablespoons (116 gr) de farina de reposteria

1/2 cup + 2 tablespoons (78 gr) de farina normal

1 cup (212 gr) de sucre

1 i 1/2 culleradeta de llevat en pols

1/2 culleradeta de sal

1/2 cup (64 gr) de mantega sense sal

2 ous grans

1/2 cup (125 ml) de llet sencera

2 cullerades grans de pasta de llet merengada

ratlladura d'una llimona



MÈTODE:

Preescalfem el forn a 160º . Preparem el motlle de cupcakes amb les càpsules.

En el bol de la batedora tamisem la farina, el sucre, el llevat en pols i la sal i barregem suaument fins que es quedi homogeni. Afegim la mantega i anem batent poc a poc.

En un bol a part barregem els ous amb la llet.

Amb la batedora a mitja velocitat anem afegint els la barreja dels ous i llet en tres cops, no afegint un fins que l'altre no està totalment integrat. Un cop quedi homogeni hi afegim les cullerades de pasta llest merengada. Finalment la ratlladura de llimona i barregem fins que quedi una massa homogènia.

Omplim les càpsules a 2/3 de la seva capacitat i posem al forn uns 17-20 min o fins que surti un escuradents net.

Quan ho traiem del forn ho deixem deu minuts dintre els motlles i després els posem amb una reixeta.



BUTTERCREAM DE LLET MERENGADA:

INGREDIENTS:

250 gr de mantega

350 gr de sucre glass

3 cullerades de llet semidesnatada

2 cullerades grans de llet merengada

canyella en pols per decorar



MÈTODE:

Posem al bol de la batedora el sucre glass, la mantega i la llet i barregem fins que quedi una crema suau , homogènia i cremosa.

Afegim les cullerades de llet merengada i seguim barrejant.


MUNTATGE:

Decorem els cupcakes amb la boquilla 1A de Wilton i hi tirem canyella en pols per sobre.
 

A menjaaar!!! Queda un pa de pessic de sabor indescriptible!

NOTES:

Les tires del cartell són washi tape


Les ampolles que decoren le he comprat a Origens, aquella botigueta d'Altafulla.


La pasta de llet merengada és això.


El kit de carvado de sellos el vaig comprar aquí. Ja us explicaré més detalladament com funciona.

CONVERSATION

4 comentarios:

  1. Hola!
    He descobert aquesta pàgina a través del programa de BTV "La vida en dolç", i em sembla fantàstica, ja que m'agradaria provar de fer cupcakes i crec que aquí puc tenir una bona guía.
    Vull dur a terme alguna recepta fàcil, per començar, i aquesta de llet merengada, crec que serà adeqüada per mi.
    L'únic que em sembla una mica confus són les mides dels ingredients.
    Per exemple: 1/2 cup + 2 tablespoons. A darrera ho posa en grams, peró no sé si es refereix a la segona quantitat o al total de la suma. Entenc que són mides anglosaxones; però aquí no hi estem habituats, i em desconcerta no saber exactament quines són les mides que s´han d'emprar, aspecte important a l´hora de realizar una recepta, especialment quan no tens experiència, com és el meu cas.
    T'agrairïa molt que m'aclaríssis aquestes dades (en grams o en mil.lilitres queda molt clar)
    Per altra banda, el web és molt original i agradable.
    Espero la teva resposta.
    Felicitats i fins aviat!

    Eulàlia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eulàlia,

      En primer lloc, disculpa per haver trigat tant en contestar-te. En segon lloc, mil gràcies per les teves paraules. M'alegro que t'agradi el meu blog i m'alegro encara més que t'hagis decidit a començar a fer cupcakes!
      També mires la vida en dolç? Jo n'estic enganxada!
      Respecte a la teva pregunta, doncs tens tota la raó. Els cups i les tablespoons, són les mides anglosaxones. D'elles en parlo a l'apartat "què compro jo". Vaig decidir posar-ho a les primeres receptes per si algú tenia les mides, perque no fa falta bàscula.
      Els grams que poso després és la suma de totes les mides, en resum. Per exemple, Si poso 1 cup + 1 tablespoon de farina (125 gr de farina) vol dir que total, són 125 grams de farina.

      Últimament ja poso només els grams per que era molt complicat posar totes les mides i fins i tot bloggers americanes recomanen l'exactitud dels grams.

      Espero que t'hagi estat útil la resposta.

      Molts petonets

      Elimina
  2. hola Neus, soc principiant en aixo dels cupcakes i tinc dues preguntes: si no tens batedora serveix el minipimer? i si no tens forn serveix un forn electric?
    Em faries un favor si em contestesis d'hora gracies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei hola!
      Doncs per a començar sí que ho pots fer amb les barilles d'una minipimer, finis i tot venen unes batedores manuals força econòmiques (crec que al Lidl) que també servirien. Respecte al forn, jo fins fa quatre mesos treballava amb un forn elèctric de molt baixa qualitat i em sortien uns cupcakes perfectes! Només es trobar el punt al teu forn.
      Espero que t'hagi servit i que hagi arribat a temps! Molts petonets i gràcies per passar pel meu blog!

      Elimina

Subir