Tarta sacher sense massa historia



Trucada desde Vietnam. La meva germana ultima preparatius en la seva tornada a casa, ni que sigui per només 15 dies. Massa pocs tenint en compte que fa un any que no la veig.

Em comenta que ve per pocs dies, per massa pocs dies i que si ha de veure a tota la família i quedar amb tots els amics, se li farà molt difícil. “Havia pensat....havia pensat...” –em diu ella amb cert to que em temo el pitjor.

I és clar, quin millor lloc que la casa de la germaneta per organitzar una barbacoa amb els amics, que resulten ser els mateixos degut a que sempre hem anat juntes. La veritat, és que em fa il·lusió a mi també, gent que fa temps que no veig i que tinc ganes de reunir a sobre d’una bona taula. 
 Molta feina, moltes amanides, una bona barbacoa, un dia una mica enventolinat, molts riures, moltes alegries, moltes “posades al dia” i presentació de la meva caseta. Tot un luxe de dinar que vaig gaudir, sobretot per estar al costat de la meva germana. Per uns instants vaig tenir la sensació de que tornàvem a estar al pis de Barcelona, vivint juntes mentre estudiàvem, fent sopars d’amics a casa que sabies com començaven però mai com acabarien. Asseguts a aquella taula hi havia uns quants dels partíceps d’aquestes festes, d’aquestes nits boges que anel·lo per la bona companyía i que ara, anàven acompanyats de fills o de parelles noves que ni tan sols coneixem i que per cert, encantadores! (Maria,Gabriela, señor Lopez, David i Ivonne).
 Llavors, per uns instants tornava a situar en l’espai –temps i me’n adonava que no vivía amb germana, que fa un any que no la veig, que ha viscut 4 anys a Xina, que en viu un a Vietnam, que no té ni la més mínima intenció de tornar, que em queden 11 dies amb ella, que aquell dinar és fruit d’un sol dia i que d’aquí pocs dies estaré conduïnt cap a l’aeroport.

Però aquesta barbacoa ha estat “un dia regal” que jo en dic, perque vaig rebre molts petits regals en un sol dia, i sabeu què? que fa un mes i mig que vivim en aquesta casa i mai l’havia vist tan bonica; així, plena de gent.



Avui no hi ha massa història més que aquesta estimats lectors. No vull perdre massa temps escrivint aquestes línies perque tinc molt per aprendre de ma germana en el poc temps que estarà. Ella també té un blog però fotografia i tinc mooooltes coses per a preguntar-li!!!!Vull millorar les meves fotos i ja que està aquí....l’exprimiré! A més, estem fent una petita col·laboració, que quan estigui llesta us ensenyaré!
 I es clar, havia de fer un postre, no? Quan li vaig dir que en faria un, ella només em va dir: “de xoco, eh”No li agaraden ni els buttercreams, ni vainilles, ni merengues, ni cremes...només el xoco. Així que vaig buscar la tarta de xoco per excel·lència, que per a mi, és la Sacher. Disculpeu la qualitat de les fotografies,  però la vaig acabar in extremis, la vaig voler posar el cake stand quan no tocava i es va trencar una miqueta i després....just abans de servir-la me n'adono que no tinc fotografia. Així que tothom es va esperar a que jo fes unes fotografies d’urgència i que al editar-les veig que estan pitjor del que m’esperava.
Tranquils, prometo que no tornarà a passar.

PD. Aquesta recepta la vaig extreure de De uvas a peras, però he conviat el prtocediment, el farcit i la cobertura.
 TARTA SACHER

INGREDIENTS PA DE PESSIC:

6 ous

130 gr de xocolata per fondre

130 gr de mantega

200 gr de sucre

14 gr de llevat en pols

130 gr de farina

1 culleradeta d’extracte de vainilla

PROCEDIMENT:

Prescalfem el forn a 180º. Preparem un bol de 22 cm amb spray antiadherent o mantega i farina.

Tamissem la farina i el llevat i apartem.

En un bol al bany maria desfem la xocolata i quan estigui desfet  li afegim la mantega. 
 Un cop s’hagi fos la mantega treiem el bol del foc i hi afegim els rovells. Batem amb molt intensitat amb un es barilles per evitar que quallin els rovells amb la calor. Finalment i afegim la cullerada de l’extracte de vainilla.

Al bol de la batiedora hi posem les clares amb el sucre i batem, primer a velocitat baixa i després augmentem la velocitat a mitja. Ho fem fins que quedi amb una textura blanquinosa i més espessa.
 A aquesta barreja i anem afegint la de la xocolata, molt poc a poc, mentre anem removem amb moviments envolvents.


 Quan estigui integrat afegim la farina, seguint el mateix procediment fins assegurar-nos que estigui tot integrat.
 Posem al motlle i fornegem a 180º durant 50 minuts o fins que punxant un escuradents surti net.
 

 INGREDIENTS FARCIT

Melmelada de gerds al gust triturada

 INGREDIENTS ALMÍVAR:

250 ml d’aigua

250 ml de sucre

 Ho posem tot en una cassola fins que es dissolgui el sucre. Retirar del foc i deixar-ho templar.

 INGREDIENTS COBERTURA

250 gr xocolata per fondre

250 ml de nata

25 gr de mantega

PROCEDIMENT

Posar la nata en una cassola i portem al punt d’ebullició. Enretirar del foc i afegir-hi la xocolata i quan estigui desfeta, afegrir-hi la mantega. Deixar-ho templar uns 10 minuts.

 MUNTATGE:

Deixar refredar el pa de pessic. Un cop fred tallem la part de la muntanyeta de sobre i el tallem just per la meitat. Agafem la  meitat de dalt (la més irregular) i la posem a la base.

 Amb un pinzell anem untant amb almívar, que quedi tot el pa de pessic xupat.
 Després hi apliquem una bona capa de melmelada triturada.
 Agafem la part de baix del pa de pessic i la col·loquem a sobre del pastís, de manera que la part més regulat ens queda a la part de dalt.

Mullem amb almívar i deixem reposar mentre preparem la cobertura.

 Finalment posem a sobre d’una reixa amb un plat sota i hi tirem la cobertura per sobre. Tireu-la sempre al centre i ella sola ja s’anirà repartint de forma regular.




PD. A mi no em donar temps però vosaltres ho podeu decorar amb algun gerd a sobre o escriure algunes lletres que hi posin “sacher” o el nom d’algú. 

CONVERSATION

6 comentarios:

  1. Doncs si arriba a ser amb històries no sé què hauries fet, perquè a mi aquest sacher ja em sembla perfecte! Gaudeix de la teva aventurera germana abans que marxi! Una abraçada molt gran!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjajajaja! És que a parlar i escriure no tinc mesura! Començo i començo...de veritat que em pensava que no tenia historia...jajajja
      Si...gaudiré d'ella!

      Elimina
  2. Unes quantes coses:
    1.- El tall de la tarta és brutal. Quina enveja no haver-la tastat.
    2.- El blog de fotografia de ta germana: volem conèixer-lo!
    3.- Tens raó: aprofita el temps que et queda amb ta germana, ja editaràs les fotos quan puguis. I si no les edites, no passa res: queda ben clar com estava de bona aquesta Sacher. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Chus!!! Siii tenia pendent posar l'enllaç i al final se m'ha oblidat!!! Ja està posat però te'l poso aquí també,ok? És una artista la meva germaneta...però que t'he de dir jo!jajjaja
      http://mad2live-bypilimoya.blogspot.com.es/

      MOltes gracies guapa per passar-te per aquí i mostrar tant d'interés! Petonets!

      Elimina
  3. Gaudeix dels dies que tens la teva germana aquí!! Quina il·lusió haver pogut reunir tanta gent!
    El sacher té una pinta bonísssima! El tall és perfecte!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Núria! M'alegra escoltar aquestes paraules perque la vaig fer tan in extremis que no sabia com sortiría! Moltes gràcies guapa!

      Elimina

Subir