Sopar entre setmana amb companyia de cap de setmana. Xocoblocs



Hi ha dies de la setmana que et sorprenen, i molt. Hi ha dies de la setmana que en mig de caos laboral, reps un watts que et diu que "algú" passava per Altafulla i ve a sopar a casa i aquest algú no podia ser ningú millor que...Turko! Si, el mateix que tenia un apartat al blog amb les meves crítiques, el mateix que ha aconseguit que jo hagi escalat desafiant la meva por a l'altura i que ha fet que ho vegi més aviat com un repte.Aquest, aquest mateix.
  I el meu cap, automàticament pensa "oh, tinc alguna cosa dolça?". I no és que ell ho demani, no us penseu. Sóc jo que sembla que el vulgui atiborrar de dolços fets per mi, i ell que tampoc s'hi resisteix, eh!I llavors recordo que si, que tinc unes cosetes delicioses, uns bunyols de xocolata exquisits la recepta dels quals encara no he penjat. Ja estic tranquil·la.
El Turko arriba a casa i sopem, un petit soparet senzill i improvisat, sense massa historia. Sopars entre semana, amb companyia de cap de setmana. Un sopar agradable per fer una mica més lleugera la setmana. 
 Al Turko no li has d'anar amb històries ni amb petites bajanades, ben al contrari del que sóc i del que faig jo. Estranyament me les tolera, ja sigui per pena o per un simple intercanvi de dolços.
Ell té sang freda, tanta com per dir-te "espero que ens tornem a veure" quan marxa pel món per fer salt base. A vegades li he escrit, dient-li que vigili, que l'estime'm. Es que em dóna un mal rotllo aquelles paraules...A vegades em contesta i a vegades no. No em puc queixar, donat que és força difícil que contesti. Si faig càlculs, crec que surto guanyant per golejada!

 El postre, els bunyols que ja us penjaré, ja els havien probat la família , rebent diverses opinions de cadascun d'ells. El cas és que jo els hi deia que no eren ben bé bunyols, sinó Donuts sense forat (si, si, ja sé que se us està fent la boca aigua però només haureu d'esperar una setmana a que ho pengi...jejejjej! Dolentaaaaa).
Doncs bé, el Turko que agafa un bollo, el mira i li pega mossegada. Jo sempre continc la respiració quan algú està devorant alguns dels meus dolços, però especialment si és el Turko qui m'ha de donar l'opinió. Una pressió que el pobre no s'ha buscat, però mira, li ha tocat.

 Doncs bé, el Turko que mossega el meu bunyol, espera una estona i...fa la crítica perfecta! La que estava esperant, la que volia escoltar. No va dir que estava boníssim, ni res de tot això. Simplement va dir :
- Tiene gusto a Donut...
Sí, si...no tenia gust de bunyol ni res de res, simplement de Donut!
Passada l'eufòria, el sopar, les copes i els xarrups, és hora de marxar! Però una llumeta se m'encén i recordo que a la nevera encara em queden "xocoblocs". Que millor que donar-li per que tingui esmorzar durant la guàrdia? Així que agafo paper de plata (envoltori poc glamurós, ja ho sé) i li començo a posar els quadrets tan dolços mentre li explico el que són i li dic que en poso per a tots els de la guàrdia.
 Mentre carrego el paper de plata com puc li explico en que consisteixen els xocoblocs però em sembla que no m'explico massa bé. Seria perquè l'exquisida flaire que desprèn aquella xocolata, només treure-la de la nevera, em desconcerta i em treu els sentits fins a tal manera que em costa concentrar. Finalment em centro (sobretot al veure la cara de cert desconcert del pobre Turko) i li explico que es com una xocolata calenta, presentada freda i a dauets. És a dir, davant un esmorzar amb convidats que s'han quedat a dormir o un fred Diumenge d'hivern amb el teu marit o llegint el diari o un llibre treus una safata amb aquests daus de deliciosa xocolata i el suques en un got de llet ben calentet i remenes mentre xerres, llegeixes o mires a cap enfora, pensant en el fred que hi deu fer. I quan ho suques i quan es desfà i veus un glopet d'aquella xocolata...no diria que és el millor moment de la vida, però s'equipara a alguns d'aquests moments tranquil·lament!
Mentre el Turko sortia per la porta carregat amb els quadradets embolicats en paper de plata, li dic:

-Fes una perduda o watts quan arribis.

Es gira, em mira, cara de sorpresa inicial, lleuger somriure després acompanyat amb un:

- No, no lo haré. Seguro que llego.

I mentre tancava la porta pensava que li havia demanat a un tio que es tira al buit, que escala parets de muntanyes impossibles sense corda amb el clar objectiu de caure i obrir el paracaigudes, que puja sense cordes per l'hotel Ars per després tirar-se...que em faci una perduda després d'haver fet 50 km en cotxe.


 XOCOBLOCS
Recepta extreta de intimate weddings
Ingredients:
125 ml de crema de llet de muntar (35% mg)
310 ml de llet condensada
500 gr de pepites de xocolata
120 gr de xocolata fondant negra per desfer            trossejada                                                                            
Mètode:
En una cassola posem la llet condensada amb la crema de llet fins que s'escalfi. 
 Afegim la xocolata trossejada fins que es desfaci i finalment les pepeites. 

 No deixem de remenar a foc lent mentre es va desfent. Fins que queda tot integrat.
 Preparem una safata d'uns 30cm X 20cm amb paper de forn i aboquem la massa a dintre. Allisem la superfície amb una espàtula 


 i tamissem cacau en pols sense sucre.
  Deixem reposar a la nevera durant tota la nit.
Tallem daus de la mida que vulguem i hi clavem els pals de gelat. Per menjar-ho es suca el dau a un got de llet ben ben calenteta, remenant fins que es desfaci totalment. Encara que alguns...ejem, ejem...se'l menjen a mossegades abans que desfaci!

NOTES:
Per tallar els daus anirà genial submergir el ganivet en aigua calenta.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

CONVERSATION

4 comentarios:

  1. Bufff.... brutal. Sense paraules. Petons.

    ResponElimina
  2. Aquest teu amic deu ser una persona ben especial...com els teus dolços!!! Gran idea!!! Petonarros Neus!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que és especial sí! És un amor! Dels que valen la pena!
      Molts petonets guapísisisiisma!

      Elimina

Subir