Dies ennuvolats i rolls de canyella { Días nublados y rolls de canela }Si alguna cosa té l'hivern és que em retorna, i de forma considerable, les ganes de cuinar. Però de forma exagerada.

És curiós els canvis pels que travessem al llarga de la nostra vida, i no em refereixo als físics, sinó també als psicològics.

Jo sempre he estat "d'estiu". Sempre he volgut i he adorat la calor, el sol, les hamaques, l'ambient, que es faci fosc ben tard. Fins i tot m'encantava la suor d'humitat que tan insuportable (per als altres) que ens proporciona el clima d'Altafulla. Sempre m'ha agradat tot això, i fins i tot em posava de malhumor quan la gent es queixava de calor i desitjava que arribés l'hivern.

Si algo tiene el invierno es que me devuelve, y de forma considerable, las ganas de cocinar. Pero de forma exagerada.
Es curioso los cambios por los que atravesamos a lo largo de nuestra vida, y no me refiero a los físicos, sino también a los psicológicos.
Yo siempre he sido "de verano". Siempre he querido y he adorado el calor, el sol, las hamacas, el ambiente, que oscurezca bien tarde. Incluso me encantaba el sudor de humedad tan insoportable (para los otros) que nos proporciona el clima de Altafulla. Siempre me ha gustado todo esto, e incluso me ponía de malhumor cuando la gente se quejaba de calor y deseaba que llegara el invierno.


Però bé, he parlat en moltes ocasions d'aquest tema així que no us avorriré més, repetint-lo.

El cas és que aquest any m'ha canviat tot. Tinc ganes d'hivern, de mal temps, de dies ennuvolats, de pluges i de recolliment. Ufff....de recolliment! Que carca que arriba a sonar això, no?

Però que m'està passant? Ahhhhh!!!! Que li passa al meu cos? Millor dit, que li passa a la meva ment? que em passaaa?

Però després de la meva estupefacció i la del pobre Ferran (que amb el fredolic que és, m'està començant a agafar mania...) he decidit acceptar-ho i rendir-me als encants de l'hivern, del fred, dels dies grisos i de les tiritones.

Pero bueno, he hablado en muchas ocasiones de este tema así que no os aburriré más, repitiéndolo.
El caso es que este año me ha cambiado todo. Tengo ganas de invierno, de mal tiempo, de días nublados, de lluvias y de recogimiento. Ufff....de recogimiento! Que carca que llega a sonar esto, no?
Pero que me está pasando? Ahhhhh!!!! Que le pasa a mi cuerpo? Mejor dicho, que le pasa a mi mente? que me passaaa?
Pero después de mi estupefacción y la del pobre Ferran (que con lo friolero que es, me está empezando a coger manía...) he decidido aceptarlo y rendirme a los encantos del invierno, del frío, de los días grises y de los tiritones.


Suposo que aquest any no ha estat fàcil, tampoc em puc queixar, però han canviat moltes coses i d'alguna manera s'ha de manifestar.

Hi haurà un dia en el que vulgui altra vegada sol, hamaca i calor!!

Supongo que este año no ha sido fácil, tampoco me puedo quejar, pero han cambiado muchas cosas y de alguna manera se tiene que manifestar.
Habrá un día en el que quiera otra vez solo, hamaca y calor!!
I si hi havia alguna recepta que tenia pendent de feia temps, era de la dels rolls de canyella o kanelbullar, tan típics de Suècia. I és clar, esteu parlant amb una addicta a aquest país, que encara no he visitat!! Aix....A estalviar s'ha dit!

Així que espero que gaudiu de l'hivern, de sofà, manta de quadrets, gossets als peus o dormint plàcidament mentre cuineu, relaxadament i amb música de Chet Baker de fons. I així, vosaltres, els dies grisos, la música, el forn i la deliciosa olor dels rolls de canela, faran d'aquell dia, un dels millors.

Y si había alguna receta que tenía pendiente de hacía tiempo, era la de los rolls de canela o kanelbullar, tan típicos de Suecia. Y está claro, estáis hablando con una adicta a este país, que todavía no he visitado!! Aix....A ahorrar se ha dicho!
Así que espero que disfrutéis del invierno, de sofá, manta de quadrecitos, los perritos a los pies o durmiendo plácidamente mientras cocináis, relajadamente y con música de Chet Baker de fondo. Y así, vosotros, los días grises, la música, el horno y el delicioso olor de los rolls de canela, harán de aquel día, uno de los mejores.KANELBULLAR O ROLLS DE CANYELLA
Recepta de Linda Lomelino

Ingredients:
150 gr de mantega una mica tova
90 gr de sucre
2 culleretes de cardamom
500 ml de llet
1/2 cullereta de sucre
50 gr de llevat fresc
840 gr de farina normalKANELBULLAR O ROLLS DE CANELA

Receta de Linda Lomelino

Ingredientes:

150 gr de mantequilla un poco blanda
90 gr de azúcar
2 cucharillas de cardamomo
500 ml de leche
1/2 cucharilla de azúcar
50 gr de levadura fresca
840 gr de harina normal Mètode:
Poseu al bol de la batidora la mantega, el sucre, la sal i el cardamom.
Posem la llet a escalfar un mica (sense passar-nos) i hi dissolem el llevat fresc a dintre. Quan estigui dissolt l'afegim a la barreja de la mantega anterior i remenem.
Després poc a poc, anem afegint la farina mentre anem remenant amb el ganxo de la batidora. Ho fem mínim 10 minuts, fins que notem que la massa està fina, elàstica, brillant i no enganxifosa.
Ho traiem i el posem en un bol tapat amb un tovalló, i ho deixem reposar durant 50 minuts, en un lloc sense corrent d'aire. Veurem que doblarà o triplicarà el seu volum.

Mentre preparem el farciment:
Ingredients:
175 gr de mantega tova
90 gr de sucre morè *
2 cullerades soperes de canyella en pols

Barregem tots els ingredients en un bol i batem fins que quedin totalment integrats, quedant com si fos una crema.
*Jo he utilitzat el Light Brown Sugar que m'encanta i que sempre en tinc. El podeu comprar a qualsevol botiga especialitzada on line. Però pot ser morè normal. La recepta original hi posa sucre normal.
Un cop la massa estigui llesta la posem sobre una superfície enfarinada. Jo la vaig dividir en dos per treballar millor però ho podeu fer en una sola peça.
Estirem la massa en forma de rectangle.
Amb un ganivet anem posant el farciment, que quedi ben repartit i uniforme. Després doblem la massa per la meitat.
Amb un ganivet llis tallem tires d'1cm de gruix aproximadament.
Enrotllem cada un sobre si mateix i després els hi donem la forma de nus. Tot i que poso fotos, es difícil explicar-ho d'aquesta manera, així que us recomano que entreu a aquest vídeo per veure-ho.
Cobrim els nusos amb un drap i deixem reposar 30 min més.
Pre-escalfem el forn a 220ºC. Passats els minuts pintem els nusos amb ou i hi tirem sucre perlat* per sobre i posem a fornejar uns deu minuts. Dependran en funció de la mida dels nusos.Método:

Ponéis al bol de la batidora la mantequilla, el azúcar, la sal y el cardamomo.
Ponemos la leche a calentar un poco (sin pasarnos) y disolvemos la levadura fresca en ella. Cuando esté disuelto lo añadimos a la mezcla de la mantequilla anterior y removemos.
Después poco a poco, vamos añadiendo la harina mientras vamos removiendo con el gancho de la batidora. Lo hacemos mínimo 10 minutos, hasta que notamos que la masa está fina, elástica, brillante y no pegajosa.
Lo sacamos y lo ponemos en un bol tapado con un trapo, y lo dejamos reposar durante 50 minutos, en un lugar sin corriente de aire. Veremos que doblará o triplicará su volumen.

Mientras preparamos el relleno:


Ingredientes:

175 gr de mantequilla blanda
90 gr de azúcar moreno*
2 cucharadas soperas de canela en polvo

Mezclamos todos los ingredientes en un bol y batimos hasta que queden totalmente integrados, quedando cómo si fuera una crema.
*Yo he utilizado el Light Brown Sugar que me encanta y que siempre tengo. Lo podéis comprar en cualquier tienda especializada on line. Pero puede ser moreno normal. La receta original pone azúcar normal.
Una vez la masa esté lista la ponemos sobre una superficie enharinada. Yo la dividí en dos para trabajar mejor pero lo podéis hacer en una sola pieza.
Estiramos la masa en forma de rectángulo.
Con un cuchillo vamos poniendo el relleno, que quede muy repartido y uniforme. Después doblamos la masa por la mitad.
Con un cuchillo liso cortamos tiras de 1cm de grueso aproximadamente.
Enrollamos cada uno sobre si mismo y después les damos la forma de nudo. A pesar de que pongo fotos, es difícil explicarlo de este modo, así que os recomiendo que entréis en este vídeo para verlo.
Cubrimos los nudos con un trapo y dejamos reposar 30 min más.
Pre-calentamos el horno a 220º. Pasados los minutos pintamos los nudos con huevo y espolvoreamos azúcar perlado* por encima y ponemos a hornear unos 10 minutos. Dependerá en función de la medida de los nudos.


*El sucre perlat el vaig comprar a Maria Lunarillos, sinó recordo malament. És un autèntic descobriment. Lluny de quedar com unes boles dures, quan pegues mossegada al roll, les boles es desfant a la boca donant autèntic sabor dolcet!


*El azúcar perlado lo compré en Maria Lunarillos, sino recuerdo mal. Es un auténtico descubrimiento. Lejos de quedar como unas bolas duras, cuando muerdes el roll, las bolas se deshacen en la boca dando auténtico sabor dulce!

CONVERSATION

2 comentarios:

 1. ¡Tomo buena nota de tu receta! Hace tiempo que voy detrás de los rolls....¡aaaaiiix, me falta tiempo! ¡Lo quiero hacer todo!
  Besos,
  Olga

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sii!! Jo també feia temps que anava al darrera! Jo no sé d'on treus el temps per fer les coses tan precioses que fas!!
   Molts petonets!!

   Elimina

Subir