Sobre jo

Aquesta sóc jo, Neus i sóc una addicta a fornejar, terme que a força de llegir i llegir bloggers angleses i americanes he acabat per transformar en “bakerejar”.





Sovint em pregunten com he acabat aquí i quan intento trobar una resposta penso que potser és degut a que els meus avis eren pastissers abans de néixer jo (la herència genètica deu ser-hi), o potser a un sopar d'amics en el que em vaig comprometre a portar els postres o ja em vaig oferir per que en tenia ganes de fer-n'hi...no sé...que va ser primer, l'ou o la gallina?
Sé que un dia li vaig fer un pastís per a que Ferran se l'emportés a la feina....perquè....perquè sí.
Tots van agrair efusivament el detall i se'l van acabar tot ( també he de dir que és força fàcil) i sabeu què? Que algú s'acabi el teu pastís i et feliciti...això enganxa! I molt!
Així que després d'un pastís ve l'altre i l'altre i l'altre i així durant un any fins que buscant i buscant, vaig fer cap al meravellós món dels cupcakes i layer cakes i llavors... llavors em vaig enamorar. I com en tot enamorament, vaig perdre el cap i els sentits i vaig començar a “bakerejar” compulsivament i a somiar amb sprinkles, colorants, amb buttermilks i demés. Em vaig impregnar de nomenclatura per a mi estranya, d'ingredients nous amb propietats meravelloses i possiblitats infinites de crear!

I els altres, com conillets d'índies, provant les meves creacions i tots contents, i com diu el Turko, un dels meus millors crítics “nos gusta que te guste la repostería”.
Però va arribar un moment en el que mentre “bakerejava” pensava: quina llàstima que la meva germana (viu a l'estranger) no ho vegi, segur que li agradaria...
Per altra banda,sorgeixen una serie de dificultats , o trobo trucs de bloggers o ingredients que m'ha costat mesos localitzar , utensilis que et salven la vida (potser no tant però te la faciliten força, de veritat) o resultats decebedors de receptes que a les fotografies pinten com a sucoses o esponjoses.

Així que he decidit fer aquest bloc, per facilitar la vida del que comença i sobretot, sobretot per demostrar al meu petit món, el que m'envolta i que m'estima, el que sóc capaç de fer, i que agradarà més o menys, però ells saben que està fet amb tota l'estima del món.

CURIOSITATS:
  • Visc a un meravellós poble coster, amb un passeig idíl·lic format de petites casetes de pescador, d'aquells que ja no en queden i que em serveix de font d'inspiració.
  • Fa uns mesos que a casa tenim un nou company de viatge, en Coulant, el gos més meravellós del món (això em sembla a mi, es clar). Respecte al nom que li vam posar...bé, ja sabeu....
  • Per a mi, bakerejar es converteix en tot un ritual en el que m'acompanya de fons Chet Baker, sobretot amb el seu “Old Fashioned”, una cançó que produeix estranys efectes en mi per que em relaxa però a la vegada m'anima i desperta el meu enginy (el poc que tinc). Només espero no seguir el títol de la cançó i no acabar realment passada de moda!
  • M'encanta la paraula “super vintage” i sovint l'utilitzo aleatoriament, fins i tot ho puc fer quan no toca y per descriure qualsevol estilisme, decoració o situació, així que no us preocupeu i no li feu massa cas.
  • Tinc la gran sort de tenir dos ajudants importantíssims que tenen la dura tasca de provar les meves creacions i criticar-les. Un d'ells és Ferran, la meva parella, que m'ha recolzat molt en tot aquest projecte i ha aguantat inacabables converses de frostings, fillings, masses...Però té un defecte: m'estima massa per distingir quan alguna cosa no surt del tot bona. 
  • L'altre sacrificat ajudant és el Turko, que també ha hagut de suportar alguna que altra hora d'aplicació de coneixements pastissers. Crec que el Turko també m'estima però no tant com per no veure els meus defectes, convertint-se així en el meu millor crític. 
  • Ells dos tindran els seus respectius apartats “Ferran says” i “Turko says” en els que tindreu una visió real i tot l'objectiva que es pugui del postre del moment per que crec que també és important ja que no tot surt bo, ni esponjós.

Doncs....això és tot! Espero que us agradi i em seguiu! De ben segur que ens ho passarem genial!

CONVERSATION

Subir