Fa temps que tinc problemes
a la panxa. Però és que fa molt temps i durant aquests anys han passat moltes
visites, moltes proves (força desagradables, per cert) i després de tot
això...cap diagnòstic concret.
Una espècie d'hiperactivitat
de l'intestí prim....la solució? Intenta menjar bé, suau...em diu el metge aixecant
les celles i preocupat per la meva reacció.
Perquè ell bé sap que ho he
fet tot, he fet tot tipus de dietes. M'he tret la lactosa, m'he tret el gluten,
m'he tret els fregits, m'he tret els dolços...I sempre, tard o d'hora acabo
fent un brot dels meus que aquí, és millor no explicar.
Un dia puc menjar un plat de
crema de verdures i salmó a la planxa i tenir la mateixa reacció que si em
menjo una pizza i patates fregides.
La desesperació en comença a envair poc a poc fins que al final penses que per tenir la mateixa reacció, doncs a gaudir de tot i menjar de tot!I llavors és quan et parlen de les intoleràncies a determinats aliments o condiments.
La desesperació en comença a envair poc a poc fins que al final penses que per tenir la mateixa reacció, doncs a gaudir de tot i menjar de tot!I llavors és quan et parlen de les intoleràncies a determinats aliments o condiments.
No m'he fet les proves i no
crec que me les acabi fent. Crec que per la seguretat social puc estar anys a
que em donin hora. I per altra banda....aix no sé.
Mireu farà ara uns 5 anys
vaig deixar de fumar, fet del qual n'estic molt molt orgullosa. Que n'estigui
orgullosa i sana, no vol dir que sigui més feliç. Si, si, sé que sona fatal
però com addicta que sóc i que seré per la resta de la meva vida, al fumar
obtenia un plaer que he perdut. Que al no fer-ho tinc incomptables beneficis?
És clar que sí, això no ho dubto!
Ara, en un intent de
reconduir el meu estat digestiu estic fent un altre tipus de dieta, totalment
restrictiva...en aquest cas, no sé si estic més sana o no però el que sí estic
és uns mica més infeliç. I això que només porto dues setmanes! Però sé que, per
molt bé que vagi, sé que per molt saludable que sigui, jo no puc renunciar als
dolços per molt temps més, sobretot si l'objectiu final és, que m'acostumi.
No no em puc acostumar. No
puc. Puc fer-ho amb el tabac però no amb el dolç. Puc fer-ho amb tot el que
vulgueu però no amb el dolç. Sense el dolç, la meva vida no té sentit. "Ja
veuràs com poc a poc et trobaràs millor" em diu la de la bata blanca.
No, no cola, penso jo. No
vull, no puc. Si mentalment no estic bé, físicament, tampoc estic bé. I amb el
dolç no es juga, amb el dolç no està bé jugar-hi. Punt i final. És el que hi
ha.
Una de les meves amigues, la
Miri, va trobar la seva causa. Es va sotmetre a tot tipus de proves
d'intolerància i li van detectar la causa i des de que evita aquests aliments
es troba molt millor.Ja sé que a ella i a la
resta dels intolerants no soporta que els hi diguin però no puc evitar pensar
" jo em moriría". Crec que inconscientment és per aquest motiu que
tampoc em faig les proves.
"Llavors és que tampoc
estàs tan malament" em diuen alguns. M'és igual el que pensin,
sincerament. En aquestes dues setmanes, si alguna cosa he
descobert és que la meva adicció als dolços és molt més forta que al tabac i ja
és dir. O almenys semblant.
Doncs la Miri, no té tanta
adicció i pot prescindir de moltes altres coses i ho fa i molt bé.
El cas és que essent
seguidora del meu blog, no pot aprofitar ni una sola recepta! Les adapta es veu
però l'altre dia ja va fer una crida públicament al facebook i es clar, ja no
ho he pogut esquivar de cap manera. Així que com que fa aquests dies tan
plujosos i el Diumenge a casa se li pot fer molt llarg, li poso aquesta recepta
sense sucre i sense lactosa!
Apa, bon profit!
PASTÍS DE XOCOLATA SENSE
SUCRE NI LACTOSA
Ingredients:
2 ous
280 gr de farina
1 cullereta i mitja de
llevat en pols
1 cullereta de bicarbonat
1 cullereta de canyella
1/2 cullereta de gingebre
125 gr de xilitol o sucre d'abedul
125 gr de margarina vegetal
sense lactosa
250 ml de llet sense lactosa
1 cullereta d'extracte de
vainilla
55 gr de cacau en pols sense
sucre
un pessic de sal
Pre escalfem el forn a
170ºC. Posem spray antiadherent al motlle.
Tamisem la farina, el llevat
en pols, el bicarbonat, la canyella, el gingebre i el cacau.
Al bol de la batedora
barregem el sucre amb la margarina fins que quedi una barreja homogènia. Afegim
els ous un a un, batent fins que s'integrin.
Tirem la meitat de la llet
amb l'extracte de vainilla, després la barreja de la farina i finalment l'altra
meitat de la llet. Batem a velocitat baixa fins que quedi una massa homogènia.
Posem al motlle donant uns
petits copets per que la massa arribi a tots els racons del motlle. Fornegem
durant 40 minuts o fins que un escuradent surti net.
NOTA:
Quantitat per un motlle nordic ware mitjà, fins a la meitat. Per a unes 8-10 persones.
Quantitat per un motlle nordic ware mitjà, fins a la meitat. Per a unes 8-10 persones.
ooooooooooooooooooooo quasi ploro per fi una recepta que no he d'adaptar per a miiiiiiiiii i que segur que hem surt be perque tinc un exemple ben fet.Gracies Gracies..................................muaks.
ResponEliminaBueno que he de dir d'una persona com tu que nomès es preucupa pel demes per a ue estiguin be per a que esiguin contents i per a que tinguin els seus postres per molt intolerants que siguin......
Bueno despres de tres proves d'intolerancies de quatre hores casdascuna on he patit el que no està escrit això es el regal que mès preciat em podriem fer........t'estimo lo cupcake
Ohhh! Jo sí que t'estimo a tu!!! És que això de les intoleràncies és molt pesadet però tu ho portes genial!! M'alergo que t'hagi agradat el pastis! Molts petones familia!
Elimina