Un entrenador argentí i el seu dolç de llet!



Tots hem tingut un primer cop i el meu va ser amb el meu entrenador. 



Si, si..el meu primer layer cake va ser pel meu entrenador!



MALPENSATS!!!



Recordo perfectament els meus primers cupcakes i el meu primer layer cake. Els cupcakes vaig fer els de vainilla i nutella però el pastís....





Tot va començar quan tafanejant per blogs vaig començar a llegir layer cake...layer cake...layer cake... i això què és? Doncs és un pastís per capes i tenien una pinta! Però una pinta!!!



Tota disposada vaig decidir fer-n’hi un.



-         Hola guapi! Què fas? – em diu una amiga a l’altra banda del telèfon.



-         Doncs un pastís! – li contesto mentre aguanto el telèfon entre l'ombro i la galta, per que no puc deixar de batre les clares d’ou; no vull que acabin quallades.



-         Perquè?





Paro de batre les clares..aix que no puc!! Segueix batent, segueix batent!          



-         I...perquè no?



En aquell moment jo no tenia blog i el meu entorn no acabava d’entendre massa bé que dediqués part del meu temps lliure a fer postres.





Però aquella pregunta em va fer pensar en què podria aprofitar aquell pastís (si és que acabava sortint). 

I sabeu qui havia fet l’aniversari una setmana abans? Doncs l’Eric, el meu entrenador!



Ja està, aquest pastís serà per ell. 


Havíem quedat algunes de l’equip i ell per fer una cerveseta així que era la millor ocasió! A més com que em té mania...qué millor!



(després d’aquesta entrada potser ja no torno a jugar amb lo queda de lliga )



Vaig fer un senyor layer cake que em va sortir horrorós! El gust força bé, l’estètica espantosa. Ells suposo que com no havien vist cap layer cake, o per quedar bé, o per que realment havia quedat molt molt alt...no sé, el cas és que es van quedar parats.






-         Pero para mi?



S’ha de dir que l’Eric és la persona més inexpressiva que conec. Li fa molta, molta, molta il·lusió, però per dintre per que per fora no es nota massa.



Doncs bé, el temps ha anat passant i he anat portant cupcakes per l’equip, en aniversaris o per que sí, o per que venia a veure’ns una exjugadora...





El cas és que jo penso que l'entrenador em té manía però ell està convençut que jo li en tinc a ell!



Es veu que en una ocasió no va provar els meus deliciosos cupcakes per que:



-         Estan rellenos de chocolate y no me gusta...



Doncs apa, un més pels altres!




Però ell es va quedar amb la copla “ es que me tiene manía y por eso los ha rellenado de chocolate, por que sabe que no me gustan”



La seva teoria és:

Jo no faig els cucpakes d'un determinat gust per que si, sinó per que sé que a ell no li agrada”



“ Si aprenc que no li agraden farciments de xocolata i els propers els farceixo de rica melmelada, ho faig perquè a una altra jugadora li agrada. No perquè hagi pensat en ell”





Mireu si tinc tan assimilat que em té manía que un dia el pobre em va dir “mujer orquestra” i jo ja em vaig pensar que era algun tipus d'insult argentí! 



Però no, es veu que vol dir que faig de tot. Això és bo, oi?



-         Sabes de que deberías hacerlos? 


(això es tradueix: saps de què m'agradarien però no t'ho vaig a demanar, no sigui que et sentis important perque t'ho demano)

Com a bon argentí, em va demanar cupcakes de dolç de llet! 


El cas és que vaig pensar, bé ja veurem. Ell va ser el primer a rebre un layer cake, així que tants privilegis no pot tenir!

- Potser si et dic que no m'agraden els farás...no?



Però després jo vaig cometre un error. Si, si i vaig haver d'entonar el Mea culpa, cosa que se'm dóna fatal, fatal. Se'm va oblidar confirmar la meva absència en un entrenament i això...això...va ser fatal!



- Ho sento Eric, saps que no és propi del meu. Solc avisar però vaig treballar fins a molt tard...

- No sé si perdonar-te.

- Quina llàstima per que havia pensat fer uns cupcakes de dolç de llet però..

- Et perdono, ja està oblidat.


 

I això, això em va condemnar. Ara ja no puc evitar-ho i hauré de fer-li, encara sabent que em té mania.

Així que Eric, per tot el que fas per nosaltres:

Aguantar els nostres dies ximples en els quals no ens concentrem

Les nostres inseguretats en el camp
 
Les nostres absències
 
 Les nostres lesions
 

Per no deixar-me mai anar a beure aigua quan t'ho demano (veus com em tens mania?)

Per fer-nos fer milers de milions de caigudes
 
Per preocupar-te per nosaltres
 
Per fer-me volar i caure de cul, literalment (el teu ja saps a què em refereixo)
 
Per no abandonar-nos mai encara sense gairebé cobrar un duro
 


Per parlar tan, tan claret (de vegades una miqueta massa..ejem, ejem)
 
Per fer que als meus 30 anys aprengui tècnica voleibolística
 
Per intentar mantenir el grup unit, a les dures i a les madures
 
Per fer-nos arribar on estem.

Ja pots llegir-ho bé per que mai més et vaig a dir tot això, que ho sàpigues!

Quin pesat amb el dolç de llet de debò! Vols dolç de llet? Que ho vols? Doncs ja veuràs, t'arribaràs a empatxar

 
Lo primer era trobar una recepta de dolç de llet; no me la volia inventar per que m'hi jugava massa! I buscant, buscant vaig trobar la millor recepta de dolç de llet del món mundial i ve de les mans de Magdalena, del blog Dulce Magdalena i de la que m'ho he copiat la recepta, fins i tot la genial idea de decorar-lo amb crocant! Gràcies Magdalena!



PD. Gràcies a tots per visitar-me i per comentar tant les meves entrades. M'ho passo genial llegint-vos!



PD. Ja sabeu que si oleu rebre les meves receptes només heu de clickar a la pestanya de la dreta on hi posa “ inscriviu-vos en aquest lloc” .



PD. També em podeu seguir per facebook!





CUPCAKES DE DOLÇ DE LLET



Per a 16 cupcakes



INGREDIENTS:



110gr de mantega sense sal


224 gr de sucre morè


2 ous L


2 cullerades d'extracte de vainilla


150 gr de farina bizcochona (amb llevat)


120 gr de farina de reposteria ( sense llevat)


120 ml de llet semidesnatada a temperatura ambient


Dolç de llet



MÈTODE:



Preescalfem el forn a 160º i prepareu les càpsules al motlle de cupcakes.



En un bol tamisem les dues farines y apartem.

Al bol de la batedora afegim barregem el sucre amb a mantega fdurant 3-5 min o fins que quedi homogèni. Afegim l'essència, els ous i tornem a batre.



Anem afegint la farina apartada y la llet alternadament en tres cops. És a dir: farina-llet-farina-llet- farina.



Repartim la massa entre les càspules, sense omplir més de 2/3. Afegim una culleradeta de dolç de llet a sobre (jo en poso dues perque s'empatxi l'Eric)



Fornegem durant 25 minuts o fins que l'escuradents surti net. Deixem 10 min al motlle i després els passem a refredar a una reixeta.





SWISS MERINGUE BUTTERCREAM DE DOLÇ DE LLET



4 clares d'ou


220 gr de sucre


340 gr de mantega sense sal tallada amb cubs


10-12 cullerades de dolç de llet ( o una mica més en el meu cas)



MÈTODE:



Treiem la mantega de la nevera una hora abans i la tallem a daus iguals.



Posem les clares amb el sucre en un bol. Escalfem al bany maría (sense deixar que l'aigua bulli) fins que les clares arribin als 71º i la mantenim durant 4 minuts sense parar de remoure continuament per evitar que es cremi.



Passem les clares al bol de la batidora i amb les barilles comencem a montar-les. No us preocupeu si triga una mica. Quan veieu que formen pics tous toqueu la temperatura del bol i si encara està calent ESPEREU!!! No podeu continuar la recepta fins que el bol no estigui templat!!!!



Cambiem les barilles per la pala i baixem a velocitat mitja mentre anem afegint poc a poc els daus de la mantega. Batem uns deu minuts fins que quedi una consistència cremosa i llavors afegim les cullerades de dolç de llet a gust de cadascú.



NOTES:


1.- La recepta diu que hem d'escalfar les clares al bany maria fins que arribin a 71º. Si sou com jo que no tinc termòmetre de cuina, només cal que us fixeu que el sucre està totalment disolt en les clares i comproveu que la barreja estigui calenta . Jo aquí li faig posar el dit a Ferran a canvi d'un cupcake! A veure si trobeu algún voluntari suficientment afamat.


2.- És molt important però molt important que abans d'afegir la mantega el bol estigui templat tirant a fred per que sino us quedarà una sopeta de mantega horrible i tota la feina feta no haurà servit per res. Més val tenir paciència i batre fins que estigui freda.


3.- No us espanteu si al començar a tirar els cubs de mantega sembli que la barreja s'ha tallat i queda plena de grúmols. Seguiu batent i ja veureu que després queda el millor buttercream de la història.



MUNTATGE:



Decorem amb una boquilla 1M de Wilton. Jo hi he tirat crocant i una mica de dolç de llet per sobre!



Doncs això és tot! Espero us agradi!

CONVERSATION

10 comentarios:

  1. Neusitas!!! He estado ausente pero internet a vuelto a mi vida!!

    Me parto con tu blog

    Te echo de menos

    Carol

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aii!!! Mi Carolina!!!! Yo sí que estpoy ausente!!! Me encanta que vuelvas a tener Skipe!!! Quieres hablar domingo tarde? Estaràs?

      Yo también te echo de menoooooooss!!!

      Besitos!

      Elimina
  2. Coiiii...amb l'entrenador!jeje!! Vols dir que et té mania...!!?? al final no m'ha quedat massa clar...jeje!!
    Però sigui com sigui la idea de fer aquest cupcakes és molt bona!
    De fet, estic pensant que no sé si he provat mai el dulce de leche, però la pinta que té és boníssima!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajjaja! Doncs jo crec que fa veure que em té manía però en el fons m'aprecia!

      Doncs anima't a fer-los que segur que et surten molt bé! Jo creia que sortirien molt dolços però el swiss meringue li treu la fortor al ducle de leche!

      Molts petonets!

      Elimina
  3. Otro premio??? siiiii!!!!!
    Lo tienes esperándote en mi blog! Besitos ;)

    http://pinkisshome.blogspot.com.es/2013/02/premio-liebster-blog.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ahhh!!! Muchisimas gracias preciosa! Qué ilusión!!! Me has algradoi ya la semana!! Que pintaba durillaa.... Millones de gracias!!! Le dedicaré la entrada que se merece!

      PD. Siento haber tardado en contestar...

      Mcuhos besitos

      Elimina
  4. Bon dia,

    Espero que el cap de setmana hagi anat molt bé.!!

    Res, només vinc per dir-te que has rebut un premi i que tens la sorpresa al meu blog !!
    Espero que t'agradi :D
    Petons

    lovelygalletas.wordpress.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ahhh!!! Què fort! Moltes gràcies guapíssima! Se m'està arreglant la setmana!!

      RQue un blog com el teu pensi en el meu per un premi...és genial!
      Moltes gràcies guapa! Seguiré la cadena amb una entrada!

      Elimina
  5. Tens dos premis al meu blog!

    micocinamascreativa.blogspot.com.es

    ResponElimina

Subir