Decoració senil i cupcakes de tofee



Televisor antic, dels gruixuts, dels que pesen una tonelada. D’imatge dubtosa, quasi pixelada on de quan en quan, una ratlla blanca traspassa la pantalla de baix a dalt. 

Cada vegada que la veus penses que ja està, que ja li ha arribat l’hora. Però no , perquè saps del cert que aquell televisor porta anys allí i aquesta ratlla la veus desde que tens ús de raó.



El moble, antic, de fusta fosca i amb ribetejats per tot arreu ja té un calaix enorme per poder encabir el macro televisor. 


Tot de la mateixa època, una època en la que els televisors eren immensos i també els mobles on els havies d’encabir.



-         Que no em canviu res! Que ja ho tinc bé així! – diu l’ àvia quan sent parlar de pantalles planes i HD.




A vegades penso en que si poséssim una pantalla plana dintre aquell forat del moble, ni es veuria! Quedaria allí, com dintre un forat negre fosc, envoltada d’aquella fusta igual de fosca....



A més són mobles immortals. Durant anys i anys mantenen aquell color i aquella brillantor com si fos el primer dia. 

No m’estranya que els avis es queixin que les coses avui en dia no duren res, no m’estranya que ho diguin tenint en compte els seus mobles de menjador.




A sobre del gran televisor hi reposa una cosa, també en desús: una puntilleta, feta pel mateix avi propietari del televisor en qüestió. No és que ara no en facin de puntilletes, simplement ja no fabriquen televisors tan grans com per a que hi càpiguen. 




Aquestes creacions senils poden estar per tota la casa, i pels llocs més inesperats decorant o almenys intentant-ho, qualsevol habitacle de la llar. Fins i tot, fins i tot, cobrint el paper de water!! Ja l’hem fotut! 

Dubto que amb els anys canvíï la mida del rotllo de paper, tant com per que no es pugui cobrir amb una puntilleta d’aquestes.




A sobre dels sofàs també, sabeu? Aquelles són les “Macro puntilletes”, mida extragran, la mare de totes les puntilletes. Entres al menjador i et trobes amb aquell sofà quasi sempre marró, i fet d'una espècie de teixit que només es veu en aquests sofàs. 


Segons com la toques es veu d'un marró diferent i més val que no et caigui res a sobre perque mai, mai marxarà. Suposo que és aquest el motiu pel qual els tenen totalment forrats sovint amb uns llençols envellits, de floretes desgastades i que fins i tot en algunes parts transparenten.


 Doncs és a sobre d'aquests meravellosos sofàs on hi recolzen les macropuntilles, en alguns casos, fins i tot plastificades.



Però la dificultat d'aquestes puntilles augmenta quan del que es tracta és de forrar un coixí. Una feinada que deu ser! 


Una humil recomanació: no intenteu fer una becaina a sobre d'un d'aquests. En primer lloc, no són còmodes, són com a aspres, poc suaus i en segon lloc, hi ha el perill de que acabeu sortint al carrer amb tota la puntilla marcada a mitja cara. 


Sí, sí, això passa i lo pitjor és que no hi ha forma de treure't la marca, només desapareix amb les hores. Hores, sí, hores perque allò es queda marcat d'una manera...i vinga a fregar-me la cara, i intentant fer circular la sang per allí. Però res, el poder de les puntilles senils és molt més fort.



La decoració senil és el que té, que perdura i et queda marcada.




Però les puntilles per excel·lència, les que mai poden faltar en una casa com cal són les puntilles de sobre les estanteries. 

Qui no ha vist mai una d'aquestes? 


Allí, col·locades perfectament, impertèrrites al pas del temps. Me les miro i penso en tots els canvis que han hagut en aquella casa, en que han passat els avis i s'han fet grans els néts que són ara avis. 


Però elles sense moure's ho aguanten tot, només en moviment quan algú les aixeca per treure'n la pols.



Mai estan soles però! Aquestes puntilles de les estanteries mai estan soles en el seu camí cap a l'eternitat. Figuretes igual d'immortals les acompanyen en el viatge. Allí, en un espai ben petit conflueixen en la seva funció i es fan companyia. 

Són habituals sospitoses figures de vidre tallat, amb estranys reflexes multicolor i que van desde Torre Effeils fins a caballets de mar. O bé gossos diminuts de ceràmica clavats a la realitat sinó fos per estrafolaries mirades mal pintades que comparteixen espai amb una figura infalible en una llar senil, la dona d'època amb la seva ombrel·la.




Però la que s'endú la palma, no la mare sinó l'àvia de totes les puntilles, el símbol inequívoc de decoració senil, l'emblema de l'eterna joventut són....les puntilles embalsamades (o com es digui). Semblen normals, igual de flexibles que les anteriors, però no, enganyen. Amaguen una rigidesa mai vista en una tela!



És quan vas a posar alguna cosa i vols enretirar la puntilla de la taula i l'agafes i...ohh!!! És dura, és rígida, és...embalsamada! Com les momies! I senyors, això pot durar any i anys! Si te'n regalen una d'aquestes i no t'acaben de fer el pes estàs perdut perquè mai, mai moriran. 


De veritat, i a més tampoc hi ha cap forma de destruir-la. No hi pots fer res, nomes guardar-la per a l'eternitat i passarà de generació en generació, com les hipoteques.  I penses: “bé, són planes i fàcils de guardar”.




Llavors has comès un error, les has subestimat, i molt. Que perquè? Doncs perque si elles voles, poden agafar formes i estructures diferents. 

D'aquesta manera podem tenir cistells fet de puntilla, amb una cinta rosa entrellaçada com si fos una serp. Poden ser safates per posar les claus o petits cups per guardar-hi els llapissos.




Així el mon de les puntilles és inesgotable, i els seus camins desconeguts, camins encara per descobrir. Sigui com sigui, sempre em recordaran als avis, a la meva àvia, a casa seva i a aquella olor de naftalina que sortia dels armaris. Són records, són olors igual d'entranyables.




Per això he decidit fer uns cupcakes de puntilla, perquè ella s'ho val, per estar tan present en la nostra vida i com a símbol de la decoració senil.



PD. La puntilla dels cupcakes es de Magic Decor. Ho vaig descobrir per internet i al moment li vaog escriure a la Maria Lunarillos “ María, tienes eso?” . Era la primera vegada que ho havia vist i no en sabia ni el nom! La seva reposta “es cuestión de días”. Infalible com sempre la Maria. Al cap de poc ho tenia i ho vaig comprar. He intentat fer un tutorial per ensenyar-vos com es fa. Espero que us serveixi i us animeu a entrar al fantàstic món de les puntilles comestibles! Jo ja hi estic enganxada.



PD. Cada setmana tenim una nova incorporació i les visites van en augment dia a dia, i no sabeu el feliç que em fa! Benvinguts a tooots!!!!



PD. Per a aquesta composició, he decidit fer uns cupcakes de toffe però podeu fer els gustos que vulgueu.


CUPCAKES DE TOFFEE

Recepta d'Alma Obregon

Per a 12 cupcakes.



INGREDIENTS:

115 gr de mantega

220 gr de sucre

2 ous M

270 gr de farina

1 culleradeta i mitja de llevat en pols

120 ml de llet desnatada

1 culleradeta d'extracte de vainilla

2 cullerades de pasta de Toffee



MÈTODE:



Preescalfar el forn a 160º i preparem una safata amb les càpsules.

Tamisem la farina amb el llevat i apartem.

En un got, barregem la llet amb l'extracte de vainilla i apartem.

Batem la mantega i el sucre fins que la barreja blanquegi i s'hagin integrat els ingredients.

Afegim els ous un a un i batem. Un cop integrats afegim la meitat de la farina i batem a velocitat baixa. Després afegim a meitat de la llet  i tornem a batre. Després afegim el que queda de farina i la resta de la llet i seguim batent a velocitat baixa fins que estigui integrat.

Finalment afegeixo dues cullerades de pasta de toffe i acabem de barrejar amb l'espàtula.



Repartim la barreja entre les càpsules sense omplir més de 2/3. Fornejem uns 22-25 min o fins que un escuradents surti net.

Deixem referedar 10 min al motlle i després els passem a una reixeta fins qu estiguin completament freds.



BUTTERCREAM DE TOFEE



INGREDIENTS:



150 gr de mantega

150 gr de sucre glass (o icing sugar)

3 cullerades de toffee



Posem tots els ingredients en un bol i barregem primer a velocitat baixa i després 5 minuts a màxima velocitat.

Si voleu veure com fer  el Magi Decor, punxeu aquí.
Si voleu veure com fer una mini rosa expres, punxeu aquí.

CONVERSATION

2 comentarios:

  1. Un post precioso, me ha recordado a mi abuela a la que tanto le gusta hacer ganchillo, alabo su buen gusto ya que hace cosas preciosas, preciosos también te han quedado a ti estos cupcakes, están de vitrina para mirar y no tocar!! Muchas gracias por alegrarme la vista.
    Un besote

    ResponElimina
  2. Muchas gracias por tus palabras!! Pues si, ayer mi pareja me dijo: "bueno, ya se pueden comer?" y no le pude decir que si!!! Qué dolor! jajajaa

    Muchas gracias por estar conmigo y comentar! Muchos besos guapa!

    ResponElimina

Subir