De no-habilitats i de mobles restaurats. Pastis de nous figues i nous.



Perquè em falten hores al dia , o bé me’n sobren de joranda laboral....sigui el que sigui, em falta temps. M’encantaria tenir temps per restaurar mobles. No professionalment, sinó com a hobby. O fins i tot fer mobles nous a partir d’altres cosetes. Un carrer més avall del meu tinc uns containers, d’aquells tan nous que son cilíndrics i que, per sort, no hi cap tot. I resulta que algun veí es dedica a desprendre’s de mobles preciosos i a més, antics que només els hi fa falta una mà de pintura, decapat, tapissat...amb una mica de temps, poden quedar mobles preciosos! Temps....aix temps...
  Doncs ja fa una temporada que apareix per la pantalla de la televisió un programa de bricomania. Dic que apareix perquè és casualitat, jo mai l’he buscat aquest programa. De fet, si em pregunteu de quina cadena és no t’ho sabré dir.

 
El cas és que sempre ronda per allí. Una noieta fa la primera part i dóna idees molt bones. Algunes no m’agraden en quan a estil, com tampoc no m’agraden els colors tant llampans que utilitza per es parets però personalitzat a  la teva manera, poden sortir coses precioses.
Quan la part d’aquesta noia acaba, apareix la d’un senyor ros. I aquí la cosa...no és que es compliqui, no, és que es fa impossible per a qualsevol mortal aficcionat. 
 Ja fa temps que en algun programa vaig veure una paròdia d'aquest senyor , fent piscines i edificis com si res. En aquells moments jo ni tan sols sabia que exitís aquest programa, però últimament hi he pensat molt.Talla les coses completament rectes, encola, clava claus, posa parquets, portes correderes i canvia cuines senceres! Impossible seguir-lo fins i tot quan el que fa són coses que es suposa que són ben senzilles.
Per a complicar-ho encara més fan pauses amb un altre noi que dóna consells de jardineria, que també em sembla força complicada (suposo que perquè no m'agrada). El cas és que acaba tot i jo tinc un bon embolic mental.
 A vegades, quan el senyor ros diu que restaurarem una cadira em poso les piles. Penso que si ja tenim l'estructura, no em resultarà tan complicat. Doncs sí, sempre ho és. Sempre fa quelcom que és complicat o fa falta una eina complicada d'utilitzar o algun làser estrany que no he vist ni veuré en la vida!
I jo, una ignorant en el tema, que em quedo completament atònita quan sento que el senyor no para de repetir "presentamos la madera, presentamos el estante...." presentamos?
I ja m'imagino:
- Hola Pared, me llamo Madera!

- Hola Madera, qué tal? Menos mal de clavo, eh!
Coses que penso quan em dóna per donar vida a les coses inanimades; una estranya mania meva.
 Se'm treuen les ganes de posar- m'hi! I mira que en tenia ganes. Fa només unes setmanes em vaig comprar una decapadora mentre Ferran em preguntava en to amenaçant si l'utilitzaria i jo que jurava i perjurava que si! Que no ho dubtés i mentre ell anava fent que no amb el cap. No s'equivocava no, encara no m'hi he posat.
Ara, quan m'hi posi decaparé tot el que se'm posi per davant! Seré el terror de les fustes, el terror de la capa de pintura uniforme.
I penso que sort que no em va passar el mateix el dia que em vaig comprar les meves primeres càpsules i el motlle per cupcakes. Aquell dia només arribar a casa vaig començar a cuinar com una boja i fins aquí he arribat!
Així que ja estic contenta amb la meva habilitat i la meva no-habilitat!
 L'altre dia em va trucar la meva sogra que tenien un munt de figues del jardí de casa i me'n va donar i...que en podia fer jo? Mnejar-me-les tal qual? Noo, massa fàcil! He optat per un boníssim pastís d'anous i fuigues, una recpeta adaptada d'aquest blog.

 PASTÍS D'ANOUS I FIGUES

Per a 3 motlles de 15 cm
Ingredients:
100 gr anous
200 gr de farina
250 gr de sucre
un pessic de sal
8 ous
150 gr de xocolata per fondre
 Mètode:
Preescalfem el forn a 160ºC. Preparem els tres motlles amb spray antiadherent.
Desfem la xocolata al bany maria i apartem.
 Separem els rovells de les clares dels ous. En un bol batem els rovells i 150 gr de sucre fins que la barreja es torni blanquinosa i no es noti el sucre.
Per altra banda batem les clares a punt de neu. En aquest punt afegim la sal i la resta del sucre i seguim batent fins que al donar la volta al bol no caiguin.
Barregem la farina amb les anous i ho incorporem  als rovells, batent fins que s'incorpori totalment. Finalment afegim les clares amb una espàtula amb molt de compte que no baixin.
Dividim la massa en tres parts iguals. Un la deixem tal qual, a l'altra li afegim dues cullerades de la xocolata fosa i a la tercera afegim la resta de la xocolata.
Omplim els tres motlles i fornegem durant 20-25 minuts o fins que un escuradents surti net.

CREMA DE MANTEGA DE MASCARPONE
Ingredients:
120 gr de mantega
350 gr de sucre glacé
1 cullerada de llet
125 gr de mascarpone
 En un bol posem la mantega, el sucre tamisat i la llet i batem fins que s'incorpori. Afegim el mascarpone i batem, primer a velocitat baixa i després cinc minuts a velocitat mitja- alta.
 Per munta el pastís seguiu aquest magnífic tutorial fet per la magnífica Bea Roque i que és molt fàcil de seguir.
 DECORACIÓ:
Posem mel per sobre, col·loquem les anous i tallem les figues i les posem a sobre.
NOTES:
- Degut a que aquest pastís porta crema de formatge s'ha de guardar a la nevera i més, amb les calors que fa! El traiem deu minuts abans de consumir i llestos!










CONVERSATION

2 comentarios:

  1. Ja ho diuen que el temps és or...jo tb he vist a vegades el programa del que parles...i els que el fan sembla que les coses els surtin tan fàcil i tan ràpid...és com si anessin a quadrúple velocitat però la mar de tranquils...i et gires a agafar un llapis i ja han acabat l'obra...en fi...que una cosa és la tele i l'altra la realitat...encara que poguem facilitar-la amb eines com la "decapadora". Espero ens expliquis quan l'estrenis! Un pastís genial...m'encanten els tres colors interiors!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! Mira que si ensenyo els resultats em sembla que desanimaré a tothom del món del bricolatge! jajajaja
      Ja explicaré la crònica de com va anar!
      Moltes gràcies per les teves paraules guapi! Muaaaaa

      Elimina

Subir