Recepta del torró de guirlache

I com sempre....faig tard, bé faig molt tard...Ho sé, ho sé.Faig tard per penjar al blog la recepta de torró de guirlache i em fa una mica de rabia, la veritat.
En primer lloc perquè ja fa dies que la vaig fer precisament per a que no em passes el que seeeeempre em passa amb el blog. No arribo a Halloween, a la Castanyada, a Sant Valentí..- Alguna vegada, si m'ho proposo firmement i tots els astres s'uneixen en una determinada trajectòria en conjunció amb la Terra arribo a temps. Deu se que els astres tapen l'enorme forat negre que fa que precisament, sempre surtin coses que em fastidien molt, moltíssim.
Que què m'ha passat aquest any precisament? Dues coses.

 La primera, encara que costi d'entendre, és que m'he tornat a posar malalta. Sí, sí, altra vegada i sí, sí, precisament quan començo les minivacances. I dic minivacances perquè en teoria tancava el 23 de Desembre i no tornava fins el 7. Ara treballo el 29, 30, el 2...i espera!
Doncs el dia abans em vaig notar una mica de mal de gola. Al dia després i fins ara són milions d'agulles clavades a la gola. Agulles que no em deixen tragar saliva, ni molt menys aigua, ni molt menys aliments. I la sopa, fa mal igual! Em fa mal quan badallo i veig les estrelles quan esternudo.
Ahir al vespre, enmig de la desesperació més absoluta vaig arraconar a la meva mare al seu lloc de treball, que ve a ser una farmàcia.
- Ha d'haver alguna cosa que es pugui fer, ha d'haver algun analgèsic que em deixi viure en pau. Tipus morfina...o així...

 Hagués estat d'acord fins i tot que m'haguessin adormit i em despertessin 4 dies després quan ja no tingués dolor. Ella marxa cap al calaix i busca i mira i treu...treu un simple spray de gola!!! Però mama, que no puc ni tragar l'aire! Que porto dos nits sense pegar ull!
 La segona cosa que m'ha passat és que aquest any sí que està la meva supergermaneta, la super Paili i la veritat és que quan ve ella, el meu temps es paralitza i comença a formar part del seu. Esmorzem juntes, parlem i parlem i anem a dinar, a prendre quelcom i parlem i parlem i fem encàrrecs....Una de les tradicions que teniem abans que ella marxès a viure a Vietnam és que el 24 anem juntes a comprar els regals de Nadal i aquest any, malalta o no, ho seguiria fent. Encara que em desplomés en una botiga, m'era igual, s'havia d'intentar. Avui em trobo una mica pitjor, però va valer  mooooolt la pena.
  Ahir a la tarda, cap al final, li vaig dir:
- Sempre que vens, tinc la sensació de no parar d'anar amunt i avall, amunt i avall...
- Jo igual - em contesta.
I m'encanta, m'encanta anar a tots els llocs amb ella! M'encantaaa!
Doncs bé, finalment un puc deixar la recepta del torró de guirlache extreta del blog de Maria Lunarillos perquè tal i com ho explicaven em va semblar fins i tot fàcil, donat que jo tinc un problema greu greu al treballar amb sucre!


TORRÓ DE GUIRLACHE
Ingredients:
240 gr de sucre
240 gr d'ametlles pelades
25 gr de sucre invertit
1 polsim de sal

Mètode:
Sobretot coloquem tot el que haguem d'utilitzar al costat per emmerdar el menys possible i poder treballar ràpid. Preparem el motlle de silicona que haguem escollit.
Torrem les ametlles. Recomano fer-ho al forn enlloc de a la paella perque sembla que és més progressiu. Donat que les hem d'afegir a la cassola quan encara estan calentes, les tinc al forn fins al moment just d'incorporar-les al sucre.

En una cassola hi afegim el sucre amb el sucre invertit i la sal i escalfem fins que arribi a 190ºC. Millor si teniu un termòmetre de sucre.
Afegim les ametlles (encara calentes) i remenem fins que s'integrin. Amb una cullera untada amb oli, omplim els motlles que tinguem.
Deixem refredar i desmoldem.

A mi em va agradar quan vaig veure que es podien banyar amb xocolata i vaig pensar que ho havia de fer. Doncs res, foneu xocolata al bany maria i suqueu el turró i deixen refredar.
A menjar!!!!!!!!!!!

CONVERSATION

4 comentarios:

  1. Guirlache i xocolata? Això és brutal, n'he de fer! Cuida't aquesta gola. Petons i bon Any Nou.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mortal de necessitat Chus!!! Sobretot pels golosos com nosaltres!
      Molts petonets guapísiisisma!

      Elimina
  2. Un torró genial...una delícia per qualsevol moment de l'any...o sigui que res de fer tard...i millora't...que no es poden desaprofitar ni un xic això de les vacances...mini o maxi...i més quan ta germana volta per aquí!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa! Doncs sí, això vaig fer! Tot i que ja m'estic acostumant a tenir angines quan començo vacances!
      Molts petonets guapísisisma!

      Elimina

Subir