Que no faig salat? Qui ho ha dit? Foccacia de romaní i olives



De salat, jo també en sé fer!

Quan fem un sopar un dinar amb els amics, sovint ho repartim tot. És a dir, cadascú porta alguna cosa i tenim un dinar de pupurrí encantador, ple de gustos i de formes de fer diferents.

A vegades, quan el fem a casa nostra, Ferran insisteix en fer una barbacoa. Però jo cada dia les odio més les barbacoes. Deixant a part e menú i que sovint em senten fatal, quan fem barbacoa sempre hi ha un o dos pringats, que solen ser el meu marit i un amic.

- Aneu menjant que sinó es refredarà.



Així que els altres ens limitem a assegure'ns, a fer cas i a menjar. Però no ho fem a gust, perquè sempre hi ha algú de peu treballant.

Si a això li sumes la falta d'organització de la nostra colla, veure'm que les patates estan llestes quan ja tots hem acabat de menjar.

Així que cada cop som més partidaris de cuinar una cosa cadascú. És genial poder menjar la truita de carbassó de la Montse, el pastís vegetal de la Valle o les piruletes salades sense lactosa ni sorbitol de la Miriam.

I ja podeu endevinar el que porto jo, no? Doncs sí, els postres i m'encanta! Sóc força negada per fer cosetes salades i no em treguis de l'amanida de llegums i salmó a la planxa...Així que ja estic contenta amb el que em toca portar.



Però..i si fem el sopar a casa d'una amiga, els pares de la qual són forners i fan la millor coca de Sant Joan de la comarca? I és que la fan absolutament exquisida, dolçor justa, tendra, crema perfecta...I el sopar era la gran Nit de Sant Joan!




Al moment em va envaïr una espècie d'atac de pànic! I què faig jo ara? Només recordava una sola ocasió en la que vaig portar quelcom salat a una festa. Era quan vivia en el pis d'estudiants a Barcelona i vaig portar unes gambetes al "ajillo" que em va ensenyar a fer la meva sogra. Només us diré que tots els plats es van acabar, excepte el meu. Va ver molt humiliant...però crec que ni jo en vaig menjar.



Així que en aquesta ocasió m'havia de posar les piles! I vaig pensar:

- Fes alguna cosa que es pugui assemblar a una coca i segur que et sortirà millor que un guisat.



I així ho vaig fer! I vaig fer la millor focaccia de la historia i tot i que no és un plat complicat, ha servit per veure que de salat, jo també en sé fer!



INGREDIENTS PER LA FOCCACIA DE ROMANÍ, PEBRE I OLIVES.

2 culleretes petites de llevat de panaderia (el trobareu al supermercat)

150 gr de farina normal

350 gr de farina de força

1 platet petit de pebre negra mòlta ( segons gust més o menys)

100 ml d'oli

300 ml d'aigua

unes 10 tàperes (opcional)



En un bol barregem les dues farines i el plat de pebre i remenem bé fins que quedi tot integrat.


Afegim el llevat de "panaderia".


Veureu que no té res a veure amb el llevat que utilitzem per a fer els cupcakes o pa de pessic. Si mireu bé veureu que són petites boletes de color marró enlloc de polsim blanc fi.



Afegim l'aigua.




Afegim l'oli.




I amassem fins que es formi una massa.


Veureu que queda una textura molt pastosa; tranquils, és normal.




Enfarinem una superfície.



Amassem durant 10 minuts. Afegim la farina que calgui per a que la massa agafi consistència.



La posem en un pol untat d'oli, el tapem amb un drap humit i el deixem reposar durant 1 hora i mitja en un lloc sense corrent. Jo el poso al forn, apagat és clar! Veurem que dobla la seva mida.




Untem el motlle amb oli.




Estirem la massa per sobre i deixem reposar 40 minuts.




Mireu com es veu el pebre negre a la massa. Absolutament exquisit!




Preescalfem el forn a 200ºC.

Hi posem el romaní.




Amb el dit fem forats a la massa.




Hi posem un xorro d'oli a  cada forat.




Afegim les olives. Jo tenia unes trencades que el meu pare les fa amb romaní i que són ideals. Però les que tingueu estaran bé.





Hi posem algunes taperes (opcional).




Fornegem durant 15 minuts i aquesta és la preciositat que en treureu!




Recomano fornejar-la just abans de servir-la o reescalfar-la al forn perquè canvia moltíssim la textura.

I a gaudir d'aquest plat tant deliciós!!!

CONVERSATION

5 comentarios:

  1. La focaccia sempre es agradable de menjar pero feta per unes mans tan dolces...encara més!!!😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ohhhh!! Gràcies guapíssima!!! Encara em viciaré a fer saladet....jejejeej
      Molta petonets bonica!

      Elimina
  2. oh!! qué pintaza y a mi esto encima me encanta!!! muchas gracias por compartir la receta , además que las fotos que haces son preciosas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merimeri!!!! Qué alegria verte por aquí y que me digas esas cositas tan dulces! Me alegro un montón que te haya gustado mi blog! yo soy adicta al tuyo!
      muuuuchos besitos!

      Elimina
  3. oh!! qué pintaza y a mi esto encima me encanta!!! muchas gracias por compartir la receta , además que las fotos que haces son preciosas

    ResponElimina

Subir