L’altre dia em vaig
entusiasmar mirant la televisió. Em vaig quedar atònita, patidifusa, expectant.
Tot el que rodava al meu voltant va desparèixer, el món es va aturar davant
aquelles imatges.No estava mirant cap
pel·lícula, de fet no m’agraden massa. Tampoc un documental d’animals, em fa
esgarrifança, tot i que és la vida mateixa. No, no és un programa del cor,
d’aquells que criden i es diuen animalades; sovint es falten al respecte i
pronuncien paraules inexistents, mal pronunciades que et posen els pèls de
punta.
És increíble com el gran és el metòdic, ordenat, calculador i perfeccionista. El mitjà és més caòtic i passional i per complementar-se va estudiar els vinc. És un gran somelier.
A part de la qualitat
dels seus plats i del seu art, combinen a la pefecció les plats amb el vi més
adequat. És una aliança boníssima, una conjunció que només podia conduir a
l’èxit.
M’emocionava quan
recordaven que ells havien sentit a parlar de la Novell Cuisinne, que havien
llegit coses però no sabien que existía. El dia que ho van anar a veure, va ser
com un descobriment, com aquell qui veu el mar per primer cop. En fi, que una gent
humil, molt sensata i que ha arribat lluny, molt lluny. Em va fer molta gràcia
quan conviden als pares a un menú degustació. Els dos força esceptics, sense
tallar-se ni un pèl a l’hora de valorar o posar cares estranyes davant aquells
mini, mini plats.
Em queien les llàgrimes de riure quan el pare diu “jo no
sé...han anat per un camí...” o quan li presenten a la mare una reducció de no
sé què i el fill li explica que ha estat tres hores a no sé quans graus. I la
mare que diu “tres hores? Amb aquest temps faig menjar per 100 persones” mentre
riu.
I després està el germà
petit, que era massa petit quan els dos grans van començar. I aquest es dedica
als postres, per això és el que més em crida l’atenció.
Conta com va descobrir la
seva passió pels gelats. Resulta que amb 19 anys s’estava fumant un puro (crec
que a la cuina del restaurant) i se li va ocòrrer tirar el fum a sobre un
gelat. El resultat va ser espectacular i a partir d’aquí va ocmençar a
investigar.
Actualment regenta una
geladeria espectacular on hi pots trobar “entrepans de gelat calent”. No sé, no
m’ho pregunteu, només vaig veure que posava un gelat entre dos trosos de pà i
després el va posar a una espècie de sandvichera.
La nena (clienta) el
tocava i deia que estava calent. Per flipar.
Però el que més em va
agradar va ser aquesta sintonía familiar, aquest llaç entre germans (quasi
patològic que deia un d’ells) tots vivint ben aprop,aquesta complicitat....No
sabeu el que donaria per tenir a la meva germana aprop i crear una empresa amb
ella! Mira, que em sembla que li proposaré.
Les paraules finals del
més gran d’ell van quedar gravades altra vegada. Va venir a dir que si ho
perden tot (es referia a ser el número 1 del món i tot el que comporta) no
passara res, perquè ells fan això per que els hi agrada, perquè ho gaudeixen i
ho faran mentre ho puguin seguir fent, tinguin o no reconeixement.
Mirant i mirant com feia
els gelats i la seva geladeria que feia venir una gana...i vaig pensar....toca
fer un altre geladet al bloc, no? Però aquesta vegada ho faré del principi al
final. Amb aquesta recepta sorprendeureu a totes les amistats que convideu a
berenar i els hi pregunteu...us ve de
gust un geladet per berenar?
Vaig descobrir aquest
blog, en el que feia els cucurutxos de manera artesana. He variat una mica la
recepta en dos aspectes. En primer lloc, si posava les quantitats indicades, em
sortia una massa molt espessa, tant que no es repartia per la paella i no
quedava bé, així que vaig disminuir una mica les quantitats de farina. I he
posat una mica més de cacau perquè jo volia que tinguessin més gustet a xoco!!
Mira, una debilitat....
El gelat és de galetes
Oreo, publicaré la recepta en el pròxim post.
CUCURUTXOS DE XOCOLATA
Ingredients:
25 gr de cacau
2 ous L
110 gr de sucre
80 gr de mantega
30 ml de llet
1 culleradeta d'extracte
de vainilla
50 gr de farina
Mètode:
En primer lloc necessitem uns cucurutxos que ens serviran de motlle. Jo en vaig tres encaixats un amb l'altre per donar-los més duresa . Els emboliquem amb paper de plata. Els apartem.
En primer lloc necessitem uns cucurutxos que ens serviran de motlle. Jo en vaig tres encaixats un amb l'altre per donar-los més duresa . Els emboliquem amb paper de plata. Els apartem.
Fonem la mantega al microones. Barregem la mantega, amb el sucre i el cacau i remenm ben bé fins que estigui integrat. Afegim els ous, l'extracte de vainilla i ls llet i seguim batent. Finalment agreguem la farina i la integrem amb una espàtula fins que no quedin restes.
Deixem reposar a la
nevera uns 10 minuts.
Preparem una paella amb
una mica de mantega. La paella que vaig utilitzar és de mida mitjana per
treballar bé però la massa queda més petita.
Hi tirem unes tres cullerades de massa al centre i fem moviments amb la paella per a que quedi un cercle. La quantitat de massa posar és potser el més difícil d'aquesta recepta. Ha de ser més gruixut que un crep però més fi que una tortita, aproximadament d'uns 3mm de gruix.
Hi tirem unes tres cullerades de massa al centre i fem moviments amb la paella per a que quedi un cercle. La quantitat de massa posar és potser el més difícil d'aquesta recepta. Ha de ser més gruixut que un crep però més fi que una tortita, aproximadament d'uns 3mm de gruix.
Posem el foc mitjà alt (a
la meva vitro el numero 7) i deixem que es faci. Començarà a fer bombolles per
la part de sobre i veurem que comença a fer-se. En aquest moment li donem la
volta perquè es faci per l'altre cantó.
Retirem de la paella i immediatament l'emboliquem per sobre del cucurutxo que tenim com a motlle. Ens molestarà una miqueta als dits però no ens podem esperar a fer-ho ja que un cop comença a perdre temperatura no es queda amb la forma que desitgem.
Retirem de la paella i immediatament l'emboliquem per sobre del cucurutxo que tenim com a motlle. Ens molestarà una miqueta als dits però no ens podem esperar a fer-ho ja que un cop comença a perdre temperatura no es queda amb la forma que desitgem.
I ja tenim uns cucurutxos
casolans la mar de bons. Recordeu, el pròxim post, el gelat!
0 comentarios:
Publica un comentari a l'entrada