Bon dia
calurós d'estiu! Ara sí que ja tenim caloreta i....i m'encanta! Suporto bé la
calor jo! I suporto extremadament malament el fred....
Per tant jo
estic encantada i els que ho passeu malament amb la calor, no us queixeu massa
que esteu tenint un estiu força bo.
El cas és
que per molt que estigui bé amb la calor, m'agraden les coses refrescants com
granitzats, frappes, smothies i, el reis de tots els reis, el gelats! Desde que
he descobert els gelats casolans, és un no parar!
Només la falta de temps, fa
que no probi de fer gelats de qualsevol ingredient que se'm posi per davant. I
com fa la meva àvia que li torna el bol net a la meva mare mentre li diu:
- Digue-li
a la Neus, que quan vulgui en pot fer més.
Ja sé d'on
he sortit jo! La llepolia, va passar de la meva àvia a la meva mare i d'ella a
mi i a ma germana. Tenim un problema greu.
Doncs, bé,
com ja us vaig prometre en el post anterior, en el que hi havia la recepta del
cucurutxos, us poso la recepta de les galetes d'oreo. Per a mi, de les millors
milloretes fins ara!
GELAT DE
GALETES D'OREO
Ingredients:
250 ml de
llet sencera
500 ml de
crema de llet per muntar (35% mg)
100 gr de sucre normal
100 gr de sucre normal
40 gr de
sucre morè
1/4
culleradeta de sal
5 rovells
d'ou
1
culleradeta d'extracte de vainilla
8 galetes
oreo, triturades
Mètode:
En un cassó
mitjà hi posem la llet, 25o ml de crema de llet, els sucres i la sal i escalfem
a foc mitja fins que es dissolgui. Afegim la vainilla i seguim coent fins que
estigui calent.
En un bol petit,
a part, batem els rovells. Agafem una tassa de líquid calent i l'incorporem
lentament als rovells sense deixa de batre en cap moment. Un cop disolt afegim
aquesta barreja a la cassola i cuinem fins que espesseixi una mica.
En un altre
bol, posem la resta de la crema de llet i hi incorporem el líquid de la cassola
i remenem. Ho posem sumergint la base del bol en aigua freda fins que es
refredi. Anem remenant de quan en quan.
Un cop està
temperat ho posem a la geladora i treballem durant 35 minuts a velocitat 4.
Afegim les oreos triturades poc a poc per a que es reparteixin bé.
Ho posem en
un recipient i deixem al congelador durant 4 hores aproximadament.
NOTA:
No us
preocupeu per la pasta blanca de les galetes Oreo, un cop les tritureu,
automàticament desapareix. Màgia? Potser.
Sembla tan cremós... Fa ganes de ficar-hi cullerada.
ResponEliminaSí, amb el sirop de xocolata per sobre ja és deliciós...!!!!Molts petonets!
Eliminalo qiero provar!! Mmmm...!!
ResponEliminaMaina!!! Pues ya sabes, con los postres tan ricos que haces, solo tenemos que hacer un intercambio! jejeee! Muchos besitos guapa!
EliminaUn dels millors del món mundial!!! Petons!
ResponEliminaSi ho diu la reina dels gelats, serà que és veritat! Tu fas uns gelats per xupar-s'hi els dits i la mà i el braç i tot!
EliminaMolts petonets guapa!