I si, ja hem
fet un any. Un any que
es mereix un pastís d’aniversari de iogurt i nabius. Ja ha passat un any des del
dia en que estàvem a la platja dient “si vull”. Ja ha passat un any des de que
m’esperaves un dia assoleiat, amb el teu vestit de nuvi; més guapo que mai.
I aquest any
s’ha fet tant curt! Ens ha passat de tot i possiblement per això s’ha
escurçat tant. La nostra vida de parella pot ser
moltes coses, menys rutinària. Si la nostra relació s’acabés, crec que mai
seria per aquest motiu.
Ha passat un any més, que tot i que no havia de ser molt
diferent als altres, ho ha estat.
Un any més m’has recriminat que et deixi sense paper de
wàter i jo m’he queixat de la teva extrema impuntualitat. Més vegades t’has
oblidat la brossa al cotxe quan l’anaves a tirar i t’ho he recriminat; i un cop
més m’has dit que jo no la tiro mai i un cop més, has tingut la raó.
Tornaria a passar una altra vegada aquell dia tan preciós i
tan poc convencional. Perquè per no ser tradicionals no vam ser-ho ni per la
“pedida”. Tu vas accedir a la 20a vegada que t’ho vaig demanar i semblava que
ni jo m’ho acabava de creure. Sabia que
amb tu, mai podria ser una boda convencional i sabia que mai seriem molta gent.
I no us enganyo si us dic que al principi em va costar.
Però mentre caminava cap a la meva boda, agafada del braç
del meu pare vaig respirar profundament, et vaig mirar i vaig pensar que allò
era exactament el que jo volia i el que necessitava.
I tu, tu estaves radiant, amb un
somriure que els de fora poques vegades t’havien vist. Et senties còmode i tot
i la teva timidesa vas estar més feliç que mai, com poques vegades t’havia vist
en públic. Sempre m’has dit que no
t’agrada ser el centre d’atenció i que et violenta; en canvi aquell dia, et
vaig veure diferent, transformat i feliç.
T’estic molt agraïda per fer-ho
per mi, i et dono les gràcies per regalar-me aquell dia tan especial al teu
costat.
I ara estem aquí, celebrant el nostre primer aniversari, que
et vaig haver de recordar. Com totes les dates, si.
Avui soparem a un dels restaurants preferits nostre i ens
guardaran la taula de la punta, tocant a la sorra. Demanarem la nostra
superhamburguesa i una bona ampolla de vi. I beurem, i riurem i recordarem
aquell dia que vam passar tan sols uns metres més enllà.
I farem balanç de l’any que hem passat, de les coses bones i
de les coses no tant bones, que també n’hi ha hagut. I em diràs que sóc una
valenta, com últimament t’has vist repetint-me més vegades de les que et
pensaves que hauries de fer.
i jo et diré que no, que ho sóc perquè tu m’ajudes.
I és que viure les coses bones o dolentes, viure-les millor
o pitjor, plorar o riure, sempre és millor si tu estàs al meu costat. Per
molt anys més junts Ferranito!
Us deixo amb aquest superpastís
de Linda Lomelino, a la qui admiro profundament He fet algun variació amb el
farciment que queda igual de bo. És un pastís espectacular i diferent, amb un
frosting lleuger, esponjós quasi amb textura de mousse i amb sabor a iogurt que
treu absolutament tots els sentits!!
PASTÍS DE IOGURT
I NABIUS
Recepta de Linda Lomelino
Ingredients per al pa de pessic:
3 ous L
270gr de sucre
90ml de llet
½ cullereta de vainilla
180gr
de farina normal
2 culleretes de llevat en pols
1 cullereta de cardamom en pols
Preescalfem el forn a 170ºC. Preparem amb spray antiadherent 3 motlles de 15 cm de diàmetre.*
Tamissem la farina, el llevat i el cardamom i apartem.
Al bol de la batedora, batem els ous amb el sucre fins que
quedi una barreja homogènia. Afegim la llet amb la vainilla i seguim batent.
Afegim poc a poc la
barreja de farina i batem fins que s’incopori totalment. Passem la massa als
motlles, a quantitats iguals. **
NOTES:
*Ho podem fer amb un sol motlle profund, però llavors haurem
de fornejar 50 per a que es faci totalment.
** jo el que faig és pesar el total de la massa i dividir el
pes, de manera que sé exactament quanta quantitat li correspon a cada motlle.
FARCIMENT DE NABIUS
200gr de nabius frescos
70 gr de sucre
45 ml aigua
Posem, els ingredients en una olla i escalfem fins que es fongui
el sucre i s’aixafin els nabius.
* Tenia pressa per fer el pastís
i vaig utilitzar una melmelada de nabius que tenia i que vaig trobar al corte
inglés.
FROSTING DE IOGURT
440 ml de nata 35% mg
200 gr de iogurt greg
2 cullerades soperes de sucre
MUNTATGE
Posem el primer pa de pessic i el cobrim amb els farciment de nabius. Després posem el frosting de iogurt per sobre.
Repetim l’operació amb les dos pisos.
Cobrim el pastís amb el frosting utilitzant una espàtula metal·lica i
molta paciència. Amb la mateixa espàtula podem fer ratlles horitzontals.
Cobrim la superfície amb nabius.*
* Assegureu-vos que els nabius estiguin ben secs, sinó
tacarà el frosting del pastís
Moltíssimes felicitats!!! I ja veig q en Ferran fent de model tb se'n surt molt bé!!! Tots dos sou genials i molt valents!!! Petonarros!!!
ResponEliminajajajajaj!!! No et pensis que m'ha costat una mica convence'l! Però quan ha vist que podia menjar se li ha passat tot i s'ho ha passat genial!!! molts petonets guapa!!!
Elimina