Sobretot,
que et quedi ben torradet! Són les eternes paraules de la meva mare cada vegada
que jo cuino galetes, coques....i evidentment les paraules que em va dir quan
li vaig comunicar que faria la meva propia versió de la coca de vidre.
És
autèntica fixació la que ella té amb aquest tema. Essent jo molt petita ja la
recordo amb un ganivet a la mà i mentre tots ens menjàvem el nostre tros de coc
ella amb anava netejant la base del paper de forn, d'aquella mica de pa de
pessic cremadet.
Al principi
em preocupava una mica, i en la meva ignorància tenir por que ho fes deixar coc
per nosaltres.
Aquest
dubte es va esvair en el moment en el que la meva super padrina va fer un
supercoc que va durar dies i dies! I la meva mare, va seguir fent el mateix.
Però mentre
ella em deia "sobretot que quedi torradet" vaig pensar que en aquest
cas no hi havia cap problema, donat que la coca de vidre no té gràcia sinó és
ben cremadeta!
Així que
quan aquesta nit li porti a la meva mare, serà una sorpresa.
Us deixo la
meva versió de la coca vidre. L'he fet en llevat en pols i amb ametlles
laminades en lloc de pinyons. Espero que us agradi tan com a casa!
VERSIÓ DE
LA COCA DE VIDRE
Surten unes
3 coques mitjanes - petites
Ingredients:
380 gr de
farina
1,5
culleradetes de llevat en pols
200 ml
d'aigua
45 ml d'oli
(unes 3 cullerades soperes)
sucre per
posar per sobre
ametlles
laminades
aiguardent
En un bol,
barregem la farina amb el llevat. Formem una forma de volcà i hi posem l'aigua
i l'oli i comencem a amassar. Jo ho he fet 10 minuts amb el ganxo de la Kitchen
Aid, però ho podeu fer manualment. Només heu de tenir en compte que estareu més
estona.
Si creieu
que és necessari rectificar amb una moca més de farina, ho feu.
El més important
és que ha de quedar una massa fina i no enganxifosa. L'emboliquem amb paper
film i ho deixem reposar uns 30 min a la nevera.
Un cop la
traiem, la tallem en tres trossos amb un ganivet.
Estirem
cada una d'ells, molt finament. Ha de quedar una massa molt molt fina.
Pintem la
superfície amb oli.
Hi tirem el
sucre, abundant. A mi m'agrada amb molta quantitat!!!!
Finalment
hi afegim l'ametlla laminada segons gustos.
Preescalfem
el forn a 200ªC i fornegem durant 20 minuts. Jo ho poso a la segona safata
començant per dalt del forn, per a que es caramelitzi bé el sucre.
Aneu
controlant molt sovint perquè se us pot cremar ràpidament.
Quan
estigui recent sortida del forn hi tireu un xorret d'aiguardent per tota la
coca. Jo tinc aquesta heredada del meu avi però poseu la que tingueu. Si no en
teniu la podeu substituir per anís.
Bon
profffiiiiit!!!!!!!!!!!!!!!
0 comentarios:
Publica un comentari a l'entrada