Relació causa-efecte...o perquè he acabat fornejant uns cupcakes de melmelada de figues




Sovint m'empano, molt m'empano! La meva ment camina i es passeja tota feliç pel seu món virtual sense atendre al que realment ha de fer cas, ja sigui un professor, ja sigui un programa, pel·lícula, una amiga o el pobre Ferran.


És igual, sempre ho fa i no ho puc evitar. Mira que li parlo jo, i li dic que això no ho ha de fer, que és una falta de respecte cap als altres però ella ni cas i el pitjor és que em fa quedar malament! 




Després apa! Dissimula y digues els tant socorreguts “ és, clar”, “ ja, ho entenc”, “ ahh..mmm...està bé” mentre reses per a que l'altra persona canvii de tema immediatament! 


Però us recomano que si veieu la cosa molt negra utilitzeu el recurs d'entonar el mea culpa: baixeu el cap mentre dieu “d'acord, no t'estava escoltant”. 




Al final la gent et coneix i si t'estima t'ho perdonen tot.


Doncs l'altre dia la meva ment es va passejar pel carrer de la filosofia i vaig començar a pensar en la relació causa-efecte. 





Si us hi fixeu, acabem fent determinats actes per que ens veiem abocats a fer-ho no per que sigui la nostra voluntat.




És a dir, si un dia jo tinc hora al metge (res greu, no us preocupeu) i resulta que quan surto veig que és aviat (van ser puntuals, sí, sí, puntuals) i decideixo anar a donar una volta i veig una botiga preciosa, amb un maniquí amb una faldilla encara més preciosa i entro i compro la faldilla i unes pulseres i un cinturó i ja posats el jersey de conjunt...doncs això és una relació causa-efecte! 



No era la meva voluntat acabar així però totes les circumstàncies em van portar a pecar d'aquesta manera. Per que senyors, això és un pecat, no fotem.







La culpa la té el metge per haver estat puntual!  



Doncs per la mateixa regla de causa-efecte he acabat fent uns cupcakes de figa! 












Un dia va aparèixer ma cosina petita amb una bossa plena de figues ( aquí sí que no hi veig la relació causa efecte ), llavors el meu super papi va decidir fer melmelada de figues i després de sentenciar “això s'ha de menjar aviat”, em va obligar a probar-la (literalment) i em va agradar. 




Automàticament es va encendre una petita llumeta al meu cap i evidentment si aquesta idea és comestible, no podia ser altra cosa que uns cupcakes!







Doncs a probar-la! I vigileu, no us absorveixi la relació causa- efecte i acabeu amb uns pantalons nous!













CUPCAKES DE MELMELADA DE FIGUES
Recepta adaptada de Glorious Treats.



Ingredients per a 12-15 cupcakes.

Per al pa de pessic:

  • 1 i ¼ cups (135 gr) de farina
  • 1 i ¼ culleretes (teaspoons) de llevat (Royal)
  • ½ cullereta (teaspoon) de bicarbonat sòdic
  • ½ cullereta (teaspoon) de sal
  • 2 ous
  • ¾ cups (123 gr) de sucre
  • 1 i ½ culleretes d'extracte de vainilla 
  • ½ cups (125 ml) oli d'oliva
  • ½ cups (125 ml)buttermilk 


Per al Swiss Meringue Buttercream de Figues:

  • 5 Clares d'ous grans (L)
  • 1 i ¼ cups (205 gr) de sucre
  • 340 gr de mantequilla a temperatura ambient i tallada a daus
  • 2 culleradetes (teaspoons) d'extracte de vainilla
  • Melmelada de figues
  • un pessic de sal

MÈTODE

Preescalfar el forn a 175º.

Preparem la safata de cupcakes amb dotze càpsules.

En un bol tamisem la farina, la llevadura, el bicarbonat sòdic i la sal. Ho barregem bé (delicadament si no voleu convertir la vostra cuina en un gran núvol blanc!!!) i el deixeu apart.

En un altre bol bateu a alta- mitja velocitat els ous uns 10 segons. Afegiu el sucre i seguiu batent fins que quedi integrat, uns 30 segons. 

Afegiu la vainilla i l'ou i batim.

Ara, baixeu la velocitat de la batidora i afegiu la meitat de la barreja de farina que haviem apartat anteriorment. Segui afegint ara la meitat de buttermilk. Acabem posant el que queda de la farina i finalment l'altra meitat del buttermilk.

Batem fins que quedi una barreja homogènia i a partir d'aquí podem escollir dos opcions o fer totes dues com jo.

OPCIÓ A: Afegir a la massa dues cullerades de melmelada de figues i omplir els papers.



OPCIÓ B: Omplim els papers amb la massa i afegir trossos de figues fresques i maduretes.



Fornejar entre 12-14 minuts.

Deixar refredar els cupcakes al motlle i després passar-los a una reixeta fins que es refredin 
completament. 

Per al Swiss Meringue Buttercream:

Treiem la mantega de la nevera una hora abans i la tallem a daus iguals.

Posem les clares amb el sucre en un bol. Escalfem al bany maría (sense deixar que l'aigua bulli) fins que les clares arribin als 60º i la mantenim durant 4 minuts sense parar de remoure continuament per evitar que es cremi.

Passem les clares al bol de la batidora i amb les barilles comencem a montar-les. No us preocupeu si triga una mica. Quan veieu que formen pics tous toqueu la temperatura del bol i si encara està calent ESPEREU!!! No podeu continuar la recepta fins que el bol no estigui templat!!!!

Cambiem les barilles per la pala i baixem a velocitat mitja mentre anem afegint poc a poc els daus de la mantega. Batem uns deu minuts fins que quedi una consistència cremosa i llavors afegim les cullerades de melmelada de figues que volguem. Jo al final n'he posat quatre.


Finalment posem el buttercream a la mànega pastissera i decorem amb la “boquilla” 1A de Wilton. A sobre hi he posat  Sprinkles de color lila.



NOTES SOBRE EL PA DE PESSIC:

1.- La vainilla que jo utilitzo és la Nielsen – Massey Vanillas. Madagascar Bourbon Vanilla Extract. Desde que l'he probat no n'utilitzo cap més. Gust i aroma exquisit. 

2.- El Buttermilk només el trobo al Lidl, a cap altre lloc. Per internet circulen receptes per fer-lo de forma casolana però prefereixo fer 10 Km de cotxe. 

3.- Veureu que en aquesta recepta dóno alguns ingredients amb unes mides estranyes: cups, teaspoons... Això és per que he modificat una recepta americana i ells utilitzen aquestes mesures. No us espanteu, és tan fàcil com comprar-se aquests utensilis (són unes culleres de diferents mides) i ja està. Moltes vegades és més còmode que anar pesant amb la bàscula. 



NOTES SOBRE EL BUTTERMILK:

1.- La recepta diu que hem d'escalfar les clares al bany maria fins que arribin a 60º. Si sou com jo que no tinc termòmetre de cuina, només cal que us fixeu que el sucre està totalment disolt en les clares i comproveu que la barreja estigui calenta.
Jo aquí li faig posar el dit a Ferran a canvi d'un cupcake! A veure si trobeu algún voluntari suficientment afamat.

2.- És molt important però molt important que abans d'afegir la mantega el bol estigui templat tirant a fred per que sino us quedarà una sopeta de mantega horrible i tota la feina feta no haurà servit per res. Més val tenir paciència i batre fins que estigui freda.

3.- No us espanteu si al començar a tirar els cubs de mantega sembli que la barreja s'ha tallat i queda plena de grúmols. Seguiu batent i ja veureu que després queda el millor buttercream de la història.

Apa!! A menjar i bon profit!!!



CONVERSATION

8 comentarios:

  1. Neus, m'encanta el teu blog!!
    Les fotos, l'estética, les historietes que expliques i com les expliques!!
    Totalment d'acord amb les relacions causa-efecte! Llàstima que no sempre acaben amb una conseqüència tant bona!
    Petunets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies guapa! M'alegro que t'agradi i et diverteixi!

      Petons!

      Elimina
  2. Que buena pinta tiene y que bonito es tu blog.Me encanta Neus!!

    ResponElimina
  3. Lo peu, lo cupcake, lo genius! Neus, ets una crack i m'encanta el teu blog. Les fotos, les tevas històrias i tot refleixa molt la teva persona - molt unique i preciosa. M'agrada tant q inclòs me motiva escriure't a català, fixa't jeje.Felicitats pel nou projecte. T'estimo molt guapa!
    Apa, sigui bonic! ;-) Steffi

    ResponElimina
  4. Lo Steffiii!!! Moltes gràcies guapa! M'alegro molt que t'hagi agradat! M'encanta lo de "lo genius" jajaja!

    Tu sí que ets única! Jo també t'estimo molt!

    Petonets i fins aviat!!!!!

    ResponElimina
  5. HOLA Neus m'ha agradat xafardejar una mica pel teu blog.
    Ja soc seguidora teva.
    Si vols venir a veure el meu ja saps.
    Salutacions,
    http://recoraromas.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mercè! Gràcies per vistar-me i fer-te sequidora! Ara passo a veure't.

      Petons

      Elimina

Subir