El menjar blanc de la Laura



I com no, aquesta secció queda inaugurada per la meva iaia!



Quan penso en la meva infància penso amb ella i amb els seus menjars (que avui en dia em segueixen salvant la vida). Un dia, em va venir al cap una imatge, No sé perquè em va passar, no ho entenc encara però de cop vaig veure una espècie de papilla que ens feia la meva àvia.



Quan li vaig preguntar em va dir que allò era “minjà” blanc (menjar). Potser aquell va ser el desencadenant d'aquesta nova secció que espero que us agradi.



Existeixen diferents tipus de menjar blanc depenent de la zona  i depenent sobretot de la casa, que d'això és del que es tracta Lo Cupcake Vintage. Cap és millor o pitjor.



“MINJÀ” (MENJAR BLANC) DE LA LAURA



 La Laura, 83 anys, va nèixer en una familia humil i treballadora. En l'època de la república els seus pares es van divorciar, agafant-se el pare al seu germà.
Infància difícil que la va fer lluitadora, condició que ha mantingut fins ara. Va deixar el col·legi als 13 anys, es va casar amb 20 i des d'aquell moment va començar a treballar en el negoci familiar, un supermercat. Llargues jornades laborals tan dintre com fora de casa.

Sempre recorda quan va haver de deixar de comprar-se el Lecturas (l'únic capritx que tenia) per adquirir la seva casa, que ara mostra amb orgull.

Li agrada cuinar per a la família, sobretot l'ensaldilla rusa. També li agrada el tango.

                     Però no ballar-lo! Escoltar-lo - puntualitza.



Últimament enganxada a la serie Dos hombres y medio.

                     És picantona aquesta seria, eh iaia...- li diem els néts sense poder aguantar-nos el somriure.

                     Si – contesta ella sense dubtar mentre mou el cap amunt i avall.



M'emociona escoltar d'ella que no canviaria res de la seva vida, si pogués tornar a començar. - Bé, una coseta- em diu- no seria tan bleda.



RECEPTA DE MENJAR BLANC





INGREDIENTS:



500ml de llet

100 gr de sucre

50 gr de Maizena

1 pell de llimona

1 barra de canela en rama



MÈTODE:

Posem tots els ingredients a una olla i remenem bé fins que es disolguin. Posem al foc fins a portar al punt d’ebullició.



Quan veiem que comença a espessir-se treiem del foc i seguim remenant fins quedi una “papilla” uniforme.


P.D. Recordeu que si voleu enviar alguna recepta i fer així un bon homenatge al vostre familiar, ho podeu fer aquí: locupcake555@gmail.com

CONVERSATION

6 comentarios:

  1. Ai, m'encanta aquesta secció! Les iaies valen un imperi, aprofita cada moment que puguis amb ella, que a mi ja no me'n queda cap i no saps com s'enyoren... Fantàstic el minjà blanc :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Sandra! La veritat és que són un tresor! Gràcies per comentar guapa!

      Molts petonets!

      Elimina
  2. La iaia de les meves filles, la Montserrat, també el prepara, boníssim! Les iaies són patrimoni de la humanitat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! Sí Mònica, i un bon patrimoni! Espero que les teves filles ho recordin igual de dolç que jo!
      A mésles àvies ho fan amb tant d'amor que encara queda més bo!

      Molts petonets guapa!

      Elimina
  3. Ep! Aquesta pissarra és la del tutorial de finals de juny! Molt bé aquesta secció vintage, a veure si trobo alguna recepta de ma padrina ( les àvies a Lleida)..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei! Chus! Com te'n recordes, eh! Una bona seguidora, sí senyor!

      Gràcies per els teves paraules i si li vols fer un homenatge a la teva padrina, a Lo Cupcake no tindrem cap problema!

      Molts petonets guapa!

      Elimina

Subir