En un món impersonal, uns cupcakes dedicats



Un dia arribes a un poble-ciutat, on et poses a treballar. L’hivern és dur, dintre i fora de la feina.

Entres quan és fosc i en surts quan ho segueix essent. Al vespre, espero amb ànsia l’estona en la que em posaré a fornejar i fornejar i em quedo sola amb la farina, amb el sucre i els ous.
 Ells ballen al meu son, fan el que jo els hi dic, jo domino, jo mano i obtinc un resultat a vegades espectacular i a vegades no tant...

I seeeempre em falten ingredients d’última hora! Així que sovint m’he d’escapar ràpidament a una gran cadena de supermercats , amb uns horaris adequats pels despitats com jo.

Sovint vaig pasadís amunt i avall, pensant en si em fa falta alguna cosa més que no en sóc conscient i que de ben segur trobaré a faltar quan arribi a casa. Crec que ho tinc tot i marxo a caixa. Uns cupcakes de coco, m’esperen.



-         Amb això que compres en deus preparar una de ben bona.

 Aixeco el cap i em sorprenc. No esperava interés per la meva compra en un d’aquests establiments, sovint de tracte força impersonal. Me la miro bé, no sigui que la conegui.
Somric una mica, m’agafa desprevinguda.

-         La dels cupcakes, no?

 Em treu un altre somriure. Em segueix per facebook i el meu blog i això em pos de mooolt bon humor. Els mesos han anat pasant i jo he anat fornejant.
 Vaig comprant cada vegada alguna cosa. Si coincidim em pregunta com va, què toca fer.
Entrar per la porta i que desde la caixa et diguin:

-         Hola guapa! Avui que toca?

 En un món impersonal, en uns centres comercials impersonals, on pràcticament ja no queden botiguetes on et donin el bon dia, trobar una persona així doncs t’alegra una miqueta més la vida.
Passa la primavera i passa l’estiu, i anem coincidint.
-         Quina pinta els cupcakes els de la setmana passada,no? 
Poc a poc, cada cop que vaig a comprar li explico les meves novetats, les del blog, demostracions a la fira d’artesania, que si tinc pensat fer cursos.. tot això amb l’estona de cobrar les enormes quantitats de mantega que sovint m’emporto.
 Un dia acabot ard de treballar, però he de tenir fets uns cupcakes per l’endemà. Baixo corrents, hi ha llum a l’establiment però la porta no s’obre.  Surt una clienta que acaba de pagar i em diu que està tancat. I què faig ara?
Però la meva mirada de desesperació topa amb la de la meva caixera preferida que no dubta en obrir-me a porta i dir-me un “passa ràpid”, quasi inaudible.


 Escolta amb interés el que he fet al curs del Carlos Lischietti o la demostració a la fira o qualsevol altra batalleta de les meves.
Així que per tot aquest any d’escoltar-me, de seguir-me, de preguntar-me, d’obrir-me quan estava tancat, de mostrar interés....per tot això i molt més, vaig pensar que qui millor es mereixeria uns cupcakes?


Espero que t’agradin guapa!




CUPCAKES DE COCO

Recepta adaptada de la Primrose Bakery



INGREDIENTS:

110 gr mantega a temperatura ambient

180 gr de sucre

2 ous L

½ culleradeta d’extracte de vainilla

1/8 culleradeta d’extracte d’ametlla (opcional)
125 gr de farina amb llevat

120 gr de farina normal

125 ml de llet de coco

25 gr de coco ratllat



MÈTODE:

Preescalfem el forn a 160º i preparem el motlle amb les càpsules.



En un bol a part, tamissem les farines. Al bol de la batidora, hi afegim la mantega i el sucre i batem fin que s’integrin i quedi una barreja blanquinosa.

Afegim després els ous, un a un i batent una estona després de de cada un.



Després aboquem 1/3 de la farina al bol i quan estigui integrada afegim un terç de la llet de coco i batem. Repetim els passos fins que s’acabin.

Aboquem finalment el coco ratllat. Omplim les càsules en 2/3 terços i fornegem durant 25 minuts.



Deixem refredar uns deu minuts i després els deixem reposar a sobre una reixeta.



BUTTERCREAM DE COCO



Ingredients:

110 gr de mantega

60 ml de llet semidesnatada

1 culleradeta d’extracte de coco

500 gr de sucre glas

làmines de coco dissecat (al gust)



Mètode:

Al bol de la batidora hi posem la mantega i la llet i la meitat del sucre glas i batem fins que quedi una barreja homgènia i cremosa. Després afegim gradualment la resta del sucre sense deixar de batre fins que s’integri.Finalment afegim la culleradeta de l'extracte de coco.



DECORACIÓ:

Decoració amb espàtula (ho podeu veure aqui)

Hi tirem el coco dissecat per sobre, al gust.Joi el vaig torrar una miqueta al forn.
























CONVERSATION

10 comentarios:

  1. Precisament tinc coco dissecat en aquest mateix format, i això de torrar-lo em sembla fantàstic! Uns cupcakes brutals! Segur que la teva amiga, com dirien les meves filles, "flipa"!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa! Doncs quan el torres agafa el doble de gust! Sembla mentida!
      La caixera no s'esperava ni els cupcakes ni el post i si, crec que ha "flipat" com dirien les teves filles! jajajaa

      Mònica sé que em faig pesada però...moltes gràcies per tot guapa!

      Elimina
  2. Uns cupcakes deliciosos. Tot un detall dedicar-los a la teva caixera preferida. Al nostre dia a dia hi ha un munt de persones que ens faciliten I alegren la vida, tot I que molts cops no sabem ni el seu nom. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa! Doncs si, petits detallets que no t'esperes i que et fan la vida una mica més fàcil. I cobrant el que cobren, crec que encara té més mèrit!

      Molts petonets!

      Elimina
  3. T'han quedat genials! Ara mateix me'n menjaria un... o dos! hehehe ;P Tot un detall guapa!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cristina guapa!
      Si, crec que li ha fet molta il·lusió!
      Gràcies per visitar-me sempre guapa!

      Elimina
  4. A mi no m'ha passat mai,això que expliques... Deu ser divertit i gratificant :)
    Tenen molt bona pinta, aquests cupcakes!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa! A mi tampoc m'havia passat mai! Però ara la Gemma ja forma part de la meva vida cupcakeira! Diu que es va llegir el post sis vegades! jajajaja
      Molts petonets!

      Elimina
  5. Ha de quedar molt bo, això de les làmines de coco!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina!
      Doncs si, al posar-lo una miqueta al forn guanyen gust! Una delícia!

      Molts petonets guapa!

      Elimina

Subir