Una miqueta de calor necessaria per un postre ben refrescant. Panna cotta amb coulis de mango.




Hola a tooots! D'acord, en la recepta d'avui sí que haureu d'utilitzar una mica el foc....que no el forn! Però que són 10 min de forn si ens espera una deliciosa panna cotta que ens traurà els sentits?

No sé si és la meravellosa estació de l'estiu que fa que em vinguin de gust menjar coses fresquetes i si pot ser amb fruita. Tot i així, no us confieu perquè d'aquí poc sí que posaré unes receptetes de forn però de moment dono una treva, ja que la calor sembla que no ens la dóna.

Així que a cavall entre la feina, la piscina i la platja se'm va ocórrer fer aquesta panna cotta de mango, que està per llepar-se'n els dits. O més. Quan la vaig fer per primera vegada recordo que Ferran quasi no en va fer ni cas.

Vaig deixar els potets a la nevera i per la nit em diu:

- Escolta demà tinc guàrdia...

(Quan ell en té sovint s'aixeca just de temps i no esmorza fins que arriba a la feina).

- Em puc emportar això? 

- És clar -li vaig contestar. Li vaig dir unes quantes vegades que "això" era panna cotta però quan la teva dona es passa les estones lliures a la cuina, ja perds el compte del que està fent.

L'endemà rebo un watts:

- Neus, què és això? Està boníssim!

No és genial? Quan ja pensava que Ferran ja no es podria sorprendre, ja que cada setmana menja algun que altre dolç...voilà!

Així que us puc assegura que aquesta panna cotta, complirà totes les vostres espectatives!




PANNA COTTA DE MANGO

Ingredients per a la Panna Cotta:

200 ml de nata de muntar (35%mg)

100 ml de llet sencera

2 làmines de gelatina

20 gr de sucre

1 cullereta d'extracte de vainilla



Ingredients per al coulis de mango:

250 gr de puré de mango

4 cullerades de sucre

1 cullereta de suc de llimona

3 llavors de cardamomo



PROCEDIMENT:

Per al coulis...
Tallem el mango a trossos. A poder ser el mango ha d'estar madur.

Ho triturem fins que quedi totalment puré.
 

En una olla hi afegim el puré, el sucre

El cardamom i escalfem a foc lent durant dos minuts.
 Retirem del foc i hi afegim el suc de llimona.

Posem el coulis i omplim els pots que tinguem preparats. La quantitat que hi vulgueu posar va a gustos. I deixem reposar a la nevera per a que agafi consistència.
 



Per a la Panna cotta...

En un bol amb aigua freda posem les dues làmines de gelatina i deixem reposar.

En una olla posem la nata i la llet i escalfem uns 10 minuts. No ha d'arribar al punt d'ebullició.


 Passats aquests retirem del foc hi afegim el sucre i remenem fins que s'integri.
 

 Afegim l'extracte de vainilla.




I finalment escurrim bé les làmines de gelatina i les posem a l'olla amb la llet. Remenem fins que estigui totalment integrat.




Omplim els pots que teníem amb el coulis i deixem reposar a la nevera un mínim de quatre hores.


I només queda...menjar-s'ho!!! O feu com va fer Ferran i els seus companys de feina que...ho van devorar!!





CONVERSATION

2 comentarios:

  1. Quina cosa més bona...i quin vestit més preciós q portes a les fotos...en la meva opinió...a en Ferran li queden infinitat d'ocasions de sorprende's amb les teves genials invencions rebosteres!!! Petons!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! El pobre l'altre dia em deia que li estava sortint panxeta....jajjaja
      Gràcies per lo del vestit! Nou descobriment a una botiga de Barcelona.
      Molts petonets per la teva grandíssima familia guapa!!

      Elimina

Subir