Com fer-ho tot encara més bo o la millor salsa de caramel



Ja fa temps que anava darrera d’una recepta de salsa de caramel. M’encanten els blogs anglosaxons, sóc una addicta i seguidora, però especialment els blogs nord-americans.
Em xiflen aquells postres que fan amb més i més xocolata, i salses i marshmallows...i quan penses que ja no hi poden posar les res més, va i hi afegeixen una salsa de caramel amb la que t’has de contenir per no llepar la pantalla!


Reconec que fins ara, quan havia d’utilitzar salsa de caramel per alguna cosa, simplement baixava al supermercat per comprar-lo i pensava que més o menys, quedava igual.
Res més allunyat de la realitat, feu-me cas! només dir-vos que quan el vaig acabar de fer, el meu pare va passar per casa. Si em seguiu sabreu que ell és força delicat en tema de gustos i olors i quan faig quelcom, dubto molt que ell en mengi. No suporta la mantega, ni la seva olor i segons diu ella, la detecta a quilometres de distància.
Doncs, només entrar per la porta va exclamar un:
-         ohh, quina bona olor! Què has fet?
Que sapigueu que és mooolt estrany que ell pronunciï aquestes paraules. Normalment sol dir: - uf..quina olor a mantega....  – uff... quina olor a nata...


Quan ell va entrar jo ja estava netejant la cuina i tenia la meva salsa de caramel al seu pot, ja quasi temperada. Ell va anar directe al pot i el va olorar d’una manera que per un moment vaig pensar que l’esnifaria.
Quin caramel! va exclamar. Li vaig apropar una cullereta per a que el provés i al cap de deu minuts sortia per la porta amb el seu potet de caramel.
El cas és que fou la primera vegada que el meu pare no va notar la mantega, la primera vegada que el vaig enganyar i que a sobre li va encantar. I és que aquesta salsa de caramel no és per menys!


Així que us recomano que si teniu previst fer quelcom amb caramel, feu la salsa perquè millora moltíssim. La podeu fer una setmana abans i la guardeu tancada en un pot hermètic i a la nevera, no cal que la feu el mateix dia! Quan la vulgeu utilitzar només cal donar-li un toc de calor. Queda genial per posar-la a sobre un brownie, d'un pastís de xocolata, d'un layer cake, per fer frosting de cupcakes de caramel...i no acabaria mai!
Aquesta recepta la vaig agafar d’un blog que també m’encanta de Sally’s Baking Addiction; no em veia capaç de fer la meva pròpia recepta, tenint mestres com aquestes! Y com sempre, aquesta recepta va complir totalment les meves expectatives! Espero que les vostres també!


SALSA DE CARAMEL
Ingredients:
200 gr de sucre
90 gr de mantega, tallats en daus
120 ml de crema de llet (35% m.g.)
1 culleradeta de sal

En una olla escalfem el sucre, sense deixar de remenar en cap moment. Veurem que es comencen a fer boles i tornar-se de color marronós però seguim escalfant fins que es desfaci el sucre per complet.
En aquest moment afegim la mantega tallada a daus. La Sally ja t'avisa que vagis en compte en aquest pas perquè al tirar la mantega reacciona i comença a bombollejar. Dono fe que és veritat així que aparteu la cara lleugerament de l'olla en aquest pas.
Remenem fins que la mantega es desfaci completament i en aquest moment hi tirem la crema de llet, poc a poc. Al igual que amb la mantega aparteu-vos perquè bombollejarà una mica i pot esquitxar.
Ho portem a ebullició durant un minut i passat aquest, enretirem del foc i hi afegim una culleradeta de sal.
Ho posem en un pot hermètic i deixem reposar abans d'utilitzar.

CONVERSATION

4 comentarios:

  1. M'encanta aquesta salsa, jo fa poc que l'he descobert!! I també sóc molt fan de Sally's Baking Addiction..jajajaja...totes les receptes són per llepar-se els dits!!!!
    Espectacular....
    Que vagi bé!!! Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa!
      Si? És que és una autènica crack!!!
      Moltes gràcies per passar-te guapíssima!

      Elimina
  2. quina bona pinta! Ho he de provar amb urgència!! Si al teu pare li ha agradat vol dir que és bona de veritat jaja! Encantada de coneixer el teu blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Claudia! Ja ho pots ben dir!
      Encantada de veure't per aquí! Tens un blog preciós!
      Petonets

      Elimina

Subir