Red velvet no-del-tot cupcakes per Nadal!


I que faig aquest any per dinar? 

Que si a la meva nora no li agrada el peix, que si el meu cosí és vegetarià, que si els meus nebots només volen macarrons, que si el meu consogre és al·lèrgic a l'ou...



En fi, que els Nadals són per a alguns un autèntic mal de cap, sobretot per als amfitrions que sovint han de pensar amb menús,decoracions, que si ara no tinc prou copes per que aquest anys ja n'hem trencat cinc, que si comprar les estovalles d'estampat nadalenc difícils de mirar...Aix, aix



I després quan ja està tot el menú pensat, tot comprat i enllestit...ahhh!!! Les postres!!! 

I de postre...què faig? 



Si és clar, ja trauré una safateta amb torró i ja està.

SILENCI

SILENCI

SILENCI



I per què ens deixem la pell amb el menú salat i el postre el donem per perdut? No és just per que per exemple jo és el que espero amb més ganes. De fet, per a mi, el dinar és només el pas previ abans d'atacar un deliciós postre! El dinar és un simple tràmit que compleixo amb més o menys ganes per després ésser recompensada per un bon dolç! 

I no seria ideal un postre personalitzat, original i senzill? 




Mireu, el procés és molt fàcil. Sí, sí, ja sé que cada any heu fet la safateta amb el torró però aquest any mentre escriviu el menú en una llibreta, aixecareu el cap, mirareu a l'horitzó i direu “ però si ara ja existeix Lo cupcake!!”

Però just segons després pensareu “ uf..però si jo mai he fet cap cupcake i a més he de comprar els motlles...i només per un dia? I les càpsules? On les compro jo ara? Ufff...millor ho deixo córrer que és massa complicat”



Però no! Heu subestimat a Lo Cupcake! Us presento un postre, millor dit, un cupcake en el que no fa falta tenir res especial i amb el que tots els vostres convidats quedaran encantats quan ho vegin. I com que no sabran lo fàcil que és en realitat quedareu encara millor! Fareu cupcakes sense càpsula o mini pastissos personalitzats, com ho vulgueu dir.



Jo ho he fet amb un Red Velvet amb Buttercream de formatge per que:

M'encanta el sabor i la combinació d'aquest pa de pessic amb la buttercream i és la que més triomfa. Crec que no hi ha ningú a qui no li agradi.

El vermell és nadal per excel·lència, és el color de la sort xinesa, és passió per la vida, per la família i pels moments en que totes estem el voltant d'una taula. En definitiva, és el color ideal per un bon àpat de Nadal.



Però vosaltres podeu fer la combinació que vulgueu, amb pa de pessic de xocolata o vainilla, amb el buttercream bàsic....el que vulgueu. Doncs aquí van uns RED VELVET NO-DEL-TOT-CUPCAKES amb tutorial inclòs per que no tingueu cap dubte a l'hora de fer-lo!



P.D. Si us animeu a fer la recepta i voleu fer fotografies dels vostres postres me les envieu a locupcake555@gmail.com , amb el vostre nom o pseudònim, com vulgueu i ho publicaré al bloc.
Vinga animeu-vos!

P.D. Recordeu que fent-vos seguidors us arribaran setmanalment les històries i les receptes! Val la pena, no?



RED VELVET NO-DEL-TOT-CUPCAKES:

Per a unes 24 racions.


INGREDIENTS PER AL PA DE PESSIC:
(La recepta és la mateixa que la que vam fer dels red velvet només variant la forma de fornejar-la)

2 i ½ cups (326 gr)de farina normal

2 cullerades (tablespoon) de cacau amb pols sense sucre (jo utilitzo el Valor)

1 culleradeta (teaspoon) de sal

1 i ½ cups (302 gr) de sucre

1 i ½ ( 375 ml)oli d'oliva

2 ous grans a temperatura ambient

1 culleradeta (teaspoon) d'extracte pur de vainilla 

1 cup(250 ml)  buttermilk

1 i ½ culleradera (teaspoon) (10 ml)de bicarbonat sodic

2 culleradetes (teaspoons) de vinagre blanc

½ culleradeta (teaspoon) de colorant en gel de color vermell ( la marca sugarflair és la que millor va en aquests casos. Altres marques es veurà el cupcake d'un color marró fosc enlloc de vermell)


MÈTODE PER AL PA DE PESSIC:

Preescalfem el forn a 175 º.Poseu mantega i farina al motlle per evitar que s'enganxi la massa. Podeu agafar el motlle que tingueu, quadrat, rodó, ovalat, qualsevol.

Tamisem en un bol la farina, el cacau i la sal.

Amb una batedora elèctrica a velocitat mitja-alta barregem el sucre amb l'oli. Afegim els ous, un a un, fins que estiguin del tot incorporats amb la barreja.

Afegim la vainilla i el colorant vermell.

Ara reduïm a velocitat baixa i afegim la barreja inicial de farina amb tres vegades alternant amb dues vegades de buttermilk. És a dir, afegim farina- buttermilk- farina- buttermilk- farina.

En un bol petit barregem el bicarbonat amb el vinagre ben remenat i ho afegim a la massa i barregem durant deu segons més.


Poseu un dit de massa a cada motlle, no més. Intenteu que sigui la mateixa per cada un. Jo fins i tot ho peso per calcular la mateixa quantitat a cada bol.



Fornegem 20 minuts o fins que l'escuradents surti net.

INGREDIENTS PER LA BUTTERCREAM DE FORMATGE:

120 grams de mantega sense sal a temperatura ambient

125 grams de crema de formatge (Philadelphia) fred

300 gr de sucre glas (a poder ser icing sugar)

1 cullerada de llet semidesnatada

Pupurina vermell passió

MÈTODE PER LA BUTTERCREAM:

Batem el sucre amb la mantega i la llet a velocitat màxima fins que s'integri. 

Afegim el formatge i batem primer a velocitat baixa i després augmentant la velocitat fins que la barreja sigui homogènia.

Quan ens pensem que te la consistència adequada, llavors, batem una mica més; només així sortirà una buttercream que puguem treballar. 



MUNTATGE:

Desmotllem el pa de pessic que em fornejat i el deixem sobre una superfície dura. 

Igualem el pa de pessic amb un ganivet.


Amb un tallador rodó ( si no en tenim ho podem fer amb una plantilla de paper i tallant amb un ganivet) fem les rodones que vulguem.




A partir d'aquí, només queda muntar les peces. Primera capa de pa de pessic, segona de buttercream , pa de pessic, buttercream. 

Finalment amb la mànega pastissera i la boquilla 1 M de Wilton fem la part de dalt. He espolvorejat purpurina vermella per sobre.


NOTES:

Si quan intenteu treballar amb el buttercream resulta que no aguanta la forma que li doneu i se us escapa per la mànega pastissera, seguiu batent força estona més. De veritat que fent només això acaba agafant consistència. Jo també era excèptica fins que l'Alma d'ibjetivo cupcake m'ho va dir i faig fer un acte de fe. De veritat, de veritat que funciona. En tot cas, tampoc teniu res a perdre així 
que batre s'ha dit!

La purpurina és aquesta i l'he comprat aquí. A hores d'ara ja deveu saber que estic totalment enganxada a la purpurina!

A l'hora de muntar podeu fer les combinacions que vulgueu però el més important és que les capes siguin més o menys del mateix gruix.

Doncs, espero que us serveixi, que us surti molt bé i ha veieu que és fàcil i econòmic. I quedareu genial!

BON NADAL!

CONVERSATION

10 comentarios:

  1. Que bonics t'han quedat Neus!!
    AMb aquest vermell tant llampant fan molt de Nadal!!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro que t'hagin agradat! Amb el vermell sempre es triomfa...

      Petonets

      Elimina
  2. Vaig a probar aquest cap de setmana. encara nose quin fer-ne!!! ja t dire con a anat... jijijiji

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a probar-ho que segur que et surten genials! Si tens qualsevol dubte només m'ho has de preguntar!

      Elimina
  3. Respostes
    1. Moltes gràcies Ainoa! Doncs la pròxima recepta serà d'aquelles per xupar-se els dits! Espero que et segueixi agradant!

      Gràcies per comentar.

      Petonets

      Elimina
  4. Hola! Vengo a devolverte la visita y a quedarme por aquí a ver las cosas ricas que haces.
    El red velvet es uno de mis bizcochos preferidos por lo esponjoso y húmedo que es.
    Un besito y feliz navidad! Flor

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias y Feliz Navidad a vosotras también!

      Seguiré vuestras recetas!

      Besito

      Elimina
  5. Para no tener experiencia ¡deu n´hido!

    ☾ °☆ ★ ° :. * . • ○ ° ★  . * ☆.  
      * . ☾°☆ FELIZ  ★ * °
    ¸. * ● ¸ . ☆ NAVIDAD ★ ☾°☆
    °☾°☆ ¸. * ● ¸ . ☾ °☆  ¸. *☾ ★

    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Viniendo esas palabras de unas de las mejores es todo un halago! Me encanta vuestro blog y vuestras recetas! Vais a hacer que me anime con lo salado!

      Muchas gracias y Feliz Navidad.

      Elimina

Subir