"Digue-li a la Neus que quan vulgui, en pot fer més" o gelat de galetes Oreo



Bon dia calurós d'estiu! Ara sí que ja tenim caloreta i....i m'encanta! Suporto bé la calor jo! I suporto extremadament malament el fred....
 Per tant jo estic encantada i els que ho passeu malament amb la calor, no us queixeu massa que esteu tenint un estiu força bo.

 
 El cas és que per molt que estigui bé amb la calor, m'agraden les coses refrescants com granitzats, frappes, smothies i, el reis de tots els reis, el gelats! Desde que he descobert els gelats casolans, és un no parar! 
 Només la falta de temps, fa que no probi de fer gelats de qualsevol ingredient que se'm posi per davant. I com fa la meva àvia que li torna el bol net a la meva mare mentre li diu:

- Digue-li a la Neus, que quan vulgui en pot fer més.

 Ja sé d'on he sortit jo! La llepolia, va passar de la meva àvia a la meva mare i d'ella a mi i a ma germana. Tenim un problema greu.

Doncs, bé, com ja us vaig prometre en el post anterior, en el que hi havia la recepta del cucurutxos, us poso la recepta de les galetes d'oreo. Per a mi, de les millors milloretes fins ara!


 GELAT DE GALETES D'OREO

Ingredients:

250 ml de llet sencera

500 ml de crema de llet per muntar (35% mg)
100 gr de sucre normal

40 gr de sucre morè

1/4 culleradeta de sal

5 rovells d'ou

1 culleradeta d'extracte de vainilla

8 galetes oreo, triturades

Mètode:

En un cassó mitjà hi posem la llet, 25o ml de crema de llet, els sucres i la sal i escalfem a foc mitja fins que es dissolgui. Afegim la vainilla i seguim coent fins que estigui calent.

En un bol petit, a part, batem els rovells. Agafem una tassa de líquid calent i l'incorporem lentament als rovells sense deixa de batre en cap moment. Un cop disolt afegim aquesta barreja a la cassola i cuinem fins que espesseixi una mica.

En un altre bol, posem la resta de la crema de llet i hi incorporem el líquid de la cassola i remenem. Ho posem sumergint la base del bol en aigua freda fins que es refredi. Anem remenant de quan en quan.

Un cop està temperat ho posem a la geladora i treballem durant 35 minuts a velocitat 4. Afegim les oreos triturades poc a poc per a que es reparteixin bé.

Ho posem en un recipient i deixem al congelador durant 4 hores aproximadament.



NOTA:

No us preocupeu per la pasta blanca de les galetes Oreo, un cop les tritureu, automàticament desapareix. Màgia? Potser.

CONVERSATION

6 comentarios:

  1. Sembla tan cremós... Fa ganes de ficar-hi cullerada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, amb el sirop de xocolata per sobre ja és deliciós...!!!!Molts petonets!

      Elimina
  2. Respostes
    1. Maina!!! Pues ya sabes, con los postres tan ricos que haces, solo tenemos que hacer un intercambio! jejeee! Muchos besitos guapa!

      Elimina
  3. Respostes
    1. Si ho diu la reina dels gelats, serà que és veritat! Tu fas uns gelats per xupar-s'hi els dits i la mà i el braç i tot!
      Molts petonets guapa!

      Elimina

Subir