Melmelada de gerds i xocolata per esmorzar



I ja s'han acabat les festes! Bé, encara ens queden els reis....que la veritat, a aquestes altures m'importen ben poc. Però molt poc!
I...a aquestes altures, posar un post de quelcom molt farragós tampoc!! Estem completament empatxats de menjars i més menjars. Quines ganes de fer ara alguna cosa massa dolça, no? Home, jo sempre estic disposada i preparada a menjar tot el dolç que faci falta però reconec que no tothom té la mateixa adicció a la xocolata, al dolç i a tot el que tingui forma de pastís, pastisset, magdalena...Per això he pensat en fer aquesta melmelada de gerds i xocolata per esmorzar
He fet el raonament de que com que els nens encara tenen festa, molts dels adults pares també la tenen. Els meus pares sempre van treballar moltíssim, van treballar i treballen massa la veritat. El cas és que el que més recordo dels dies de festa no són les excursions, les sortides, es dinars amb amics o els viatges (sempre extremadament curtets). El que tinc gravat a la memòria com un record excepcional és un moment en concret, una estona del dia concreta i a més, ben barata!

Recordo com si fos ahir els esmorzars dels dies de festa... No crec que fos l'esmorzar en si el que jo més valorava, crec que era tot el que comportava. Tot el magnífic ritual que acompanyava aquell esmorzar, lluny de les presses, els crits i la puntualitat dels dies de diari.
Jo em despertava la primera i no molt més tard la meva germana. Totes dues baixàvem al menjador ben soletes i ens estiràvem al sofà. Sabíem posar la cinta de vídeo, les teníem totes a la mateixa lleixa i n'escollíem una. El menys important era escollir una de la saga d'Astèrix i Obèlix, de Mickie Mouse o de Pluto. Totes estaven vistes mil milions de vegades  ens les sabíem de memòria; i ara em sorprenc de la capacitat de gaudir d'elles una vegada i una altra, una vegada i una altra com si fos cada una d'elles la primera.
Era el nostre moment del dia de festa, amb la nostra pel·lícula i esperant que baixessin els pares pel super esmorzar!
Recordo a la meva mare amb bata, aquella de color vermell que encara ronda per casa i que passats els anys ha rebut el merescut nom de "bata antilibido", recordo al meu pare despentinat i recordo l'olor del cafè a la vegada que el soroll de la cafetera, aquell que sembla que fa quan el cafè ja surt. Aquell que ja quasi he oblidat amb la Nespresso!
Hi havia dos tipus d'esmorzar festiu. El més festiu de tots, en el que feiem xocolata calenta i el festiu a mitges. En aquest últim, no deixava de ser un esmorzar com el diari, però amb mes quantitat i sobretot, més lent. La meva memòria em teletransporta  a l'olor de llet ben calenta i pa torrat sucat amb deliciosa melmelada.
Ara, d'adulta, m'encanta llevar-me abans que Ferran (ell és un dormilega acabat i m'ho posa fàcil) , em faig el cafè, la meva torrada amb melmelada, llibre de l'Agatha Cristie o treballo amb el blog i gaudeixo aquesta horeta de la mateixa manera que quan tenia 7 anys.
Aquests dies en els que la meva germana ha estat per aquí, he tornat a recuperar aquests petits instants que diàriament no puc fer per les presses. Pa a la torradora, cafè recent fetet i conversa amb la meva germana. Què més es pot demanar?
Doncs una bona melmelada!! Proveu aquesta que segur us deixa sense sentits!!!


MELMELADA DE GERDS I XOCOLATA
3 potets de 250 ml aprox (dels iogurts de vidre)
Ingredients:
350 gr de gerds
325 gr de sucre
suc de mitja llimona
130 gr de xocolata per fondre ben trossejat

En una olla posem els gerds i el sucre i escalfem a foc mitjà fins que es desfaci el sucre. Passem la barreja per un colador de malla i el que queda ho tornem a posar a l'olla. Hi afegim el suc de llimona i escalfem. Finalment hi afegim la xocolata finament trossejada i coem a foc mitjà fins que es fongui sense deixar de remenar.
Posem en un recipient resistent a la calor i deixem temperar. Ho tapem i ho posem a la nevera 24 hores en les que agafarà consistència.
NOTES:
- Jo ho fet per fer-ho i menjar-ho en un plaç de dos o tres dies.
- Es pot fer per un torrada o com a farciment d'un pastís.

CONVERSATION

2 comentarios:

  1. Quins records! Jo també recordo els esmorzars de diumenge i les súper bates de ma mare... una melmelada deliciosa! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jejejejje! Si Chus! Jo crec que a quasi totes les cases hi hagut la bata de la mama! jeejje
      Molts petonets guapa!

      Elimina

Subir