Que
fa temps que no publico? Doncs si, tota la raó. Que us ho compenso amb aquesta
super recepta? Doncs també, perquè aquesta recepta tan deliciosa de tiramisú us
traurà els sentits! Tòpic? Potser...
Realitat?
També....
I és
que últimament vaig força atrafegada i la veritat és que m’encanta; no ho puc
negar.
He
estat fent algunes presentacions del llibre, a la Fira de Reus i a
Torredembarra amb l’Associació de veïns de Baix a Mar. He de dir que aquesta
última em va fer molt feliç, amb un ambient càlid i quasi com en família, que
només aquest barri és capaç de fer-te sentir.
Però
es clar, cada vegada que en faig una, em passo la setmana fent els preparatius
i els últims dies fornejant cupcakes per a que tothom en pugui provar i que
sàpiguen quines receptes estan comprant.
I
els que saben com vaig, saben que ho faig tot a altes hores de la nit... Així
que sembla que ara que ja no em queden presentacions, ja puc penjar un post.
Aquest
tiramisú no és ni molt menys, recepta meva, sinó que és la de la meva tieta
Anabel. Desde que recordo, sempre que hem anat a dinar a casa els meus tiets,
recordo a la meva mare com pel cotxe anava pensant en veu alta, el deliciós
tiramisú que menjaria. Era igual el menú que hi ha hagués, sempre i quan el
postre fos aquest. Un bon dia, i començant amb el blog, li vaig demanar la
recepta però per algun motiu no la vaig fer mai (coses d’aquestes
inexplicables, que passen).
No
fa massa que vaig trobar la recepta que ella em va apuntar al mateix plàstic
dels “bizcochitos” de la marca Fontaneda, perquè bàsicament la va adaptar
d’allí.
La
vaig portar a casa els meus pares i no cal dir-vos el que va passar. No cal que
us digui que la van fulminar, en qüestió de minuts. I és que és infal·lible.
Aquest
12 d’Octubre, els meus pares feien anys de casats i com que el meu pare ja feia
temps que em demanava el tiramisú una vegada i una altra vaig pensar que seria
un bon regal. Dit i fet, presentat i menjat!
No
espereu un tiramisú fora de la normal, amb cap ingredient especial ni estrany.
És el clàssic, el de sempre, d’aquelles coses que les de sempre, funcionen.
Espero
que us agradi tant com a casa meva!
TIRAMISÚ
DE LA MEVA TIETA
Per
a una safata de 32cm22cm
Ingredients:
550
gr de mascarpone
2
ous
120gr
de sucre
100
gr de nata de muntar (opcional)
300
gr de “bizcochos” (fontaneda)
2
tasses de cafè fort
1
got petit de licor de cafè
Cacao
en pols
Xocolata
per decorar
MÈTODE:
Separem
les clares del rovells dels ous.
Batem
les clares amb 75 gr sucre fins que quedi una barreja blanquinosa.
Afegim
el mascarpone i batem fins que quedi homogeni.
Per
altra banda, batem els rovells amb la resta del sucre, fins que quedin a punt de
neu i les afegim a la barreja del formatge. Ho barrejarem amb compte, amb una
espàtula i moviments evolvents. Apartem.
Opcional:
podem afegir una mica de nata prèviament muntada.
En
un bol, posem les dues tasses de cafè i el licor i suquem els bizcochos (jo
faig com ella, molta ràpidament i dues vegades per cada banda).
Els
anem posant un al costat de l’altre en una safata, a sobre la barreja d’abans i
amb un colador hi espolvoregem cacau.
Tornem
a posar una altra capa de bizcoshos i una de crema. Deixem reposar a la nevera,
tot un dia si pot ser.
Just
abans de servir hi espolvoregem el cacau en pols per la superfície i ratllem xocolata.
NOTES:
-
A les fotografies veureu que he
posat tres capes de bizcochos. Si...sóc una avariciosa... Vaig doblar les
quantitats.
-
En una de les ocasions em vaig
passar a l’hora de muntar les clares d’ou, de manera que em va quedar una crema
massa espessa. Estava bo igual, però no resultava tan cremosa i per tant no es
va integrar de la mateixa manera amb els bizcochos. Així que tingue-ho en
compte.
Bon dia! La tinc pendent per fer-la! Les receptes casolanes sempre son les millors. Un comentari, quan barreges al principi amb el sucre no son els rovells?
ResponEliminaHola guapa!!! Sii, un super lapsus!
EliminaMoltes gràcies guapa!
MMMmmm....molt bo, Neus!!! I si és una recepta familiar....encara més!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Moltes gràcies guapa! Si, les familiars són les millors!
EliminaMolts petonets!
M'encanta el tiramisu i aquest té una pintassa...jo ho vaig probar de fer una vegada i em va quedar molt líquid...i ja no ho he tornat a intentar més. Aviam si m'animo, que segur que val la pena. M'apunto la recepta!
ResponEliminaClara
Hola Clara! És clar que si! Intenta aquesta recepta perquè no queda gens gens líquida! Està boníssima!
EliminaMolts petontes i gràcies per passar-te per aquí!