Ser bona o ser dolenta? Ser o no ser? És una qüestió cupcakeriana


Jo sempre he fet cas, sempre he estat bona nena. Massa i tot potser... m’hauré perdut algunes coses? O potser n’he guanyat d’altres que d’haver estat rebel no les hagués aconseguit...?




De vegades em pregunto: quants triomfadors hi ha rebels? Quantes persones van arribar a triomfar precisament per saltar-se les normes, per trencar motlles?
La meva ídol, per exemple, Coco Chanel, una dona desafiant que va sorgir d’un ambient pobre i humil i va canviar les tendències de la moda. Hagués arribat tant alt si s’hagués limitat a seguir cosint al taller per altres? No crec....



Jo desgraciadament no sóc així, ja m’agradaria...ja. Compleixes massa les normes. Algunes estan per saltar-se-les! Em diuen sovint.

Però res...sóc incapaç... Quan sé que me les estic saltant se’m fa un nus a la boca de l’estómac i pateixo...pateixo...en fi...!

I penso, i si m’estic saltant just la que no es pot? Saps quan en una reunió tothom bromeja i riu i llavors tu dius una broma i resulta que tothom calla i se’t queda mirant mentre et diuen amb els ulls “ Tia, t’has passat!”

Doncs així em sento jo quan intento ser rebel, sé que em passaré segur.

Suposo que per això quan vaig començar en tot el món dels cupcakes vaig llegir molt i entre d’altres coses deien que no comencessis per coses gaire complicades, comença per les senzilles per no acabar desmoralitzada, et diuen les bloggers com l' Alma.
 




I així ho vaig fer, jo fent sempre cas, como una nena bona. Què pot ser alguna cosa fàcil? A veure...que pot ser fàcil...? Un recepta de cupcakes de vainilla? Sí, crec que sí. I de frosting...doncs que millor de Nutella i em limito només a barrejar ingredients.
Molt bé, sí, això faré  vaig pensar. Per que jo no estic feta per trencar motlles, no, més aviat em gasto una pasta en comprar-los!

Suposo que faig cas per que la majoria de les vegades m’han aconsellat bé i aquesta no va ser diferent. Van sortir prou acceptables i això va ser l’inici del meu enamorament, de la meva perdició i el calvari de les dietes d’amics i familiars.



Intenteu-la i enamoreu-vos també!

CUPCAKES DE VAINILLA I NUTELLA
Recepta adaptada d' Alma Obregon


Ingredients per a 8 cupcakes.
Per al pa de pessic:

-      100 g de farina
-      100 g de sucre
-      100 g de mantega
-      1 culleradeta de llevat en pols (jo utilitzo Royal)
-      2 ous
-      2 cullerades de llet
-      1 culleradeta i mitja d'extracte de vainilla

Per al buttercream de Nutella:
           
-      150 g de mantega sense sal
-      150 g de sucre glas (icing sugar, després us explico)
-      3 cullerades de Nutella

MÈTODE:

Preescalfem el forn a 180º i mentre preparem la safata de cupcakes amb vuit càpsules. Tamisem la farina amb el llevat i ho apartem en un bol.
Batem la mantega ( a temperatura ambient) amb el sucre fins que quedi una barreja cremosa. Afegim els ous batuts amb l'extracte de vainilla i afegim poc a poc la barreja de la farina amb el llevat. Finalment afegim la llet.
Repartim la massa entre el 8 papers i fornegem uns 20 minuts ( cal punxar-los amb un escuradents fins que aquest surti net).
Deixar refredar els cupcakes al motlle i després passar-los a una reixeta fins que es refredin completament.

Pel buttercream:

És important que la mantega estigui a temperatura ambient, per tant l'haurem de treure de la nevera una hora i mitja abans de la nevera.
Col·loquem la mantega i el sucre i batem fins que la barreja sigui homogènia. Finalment afegim les cullerades de Nutella i batem a velocitat mitja- alta fins que quedi una consistència cremosa.
Decorem utilitzant una “boquilla” 1 M de Wilton.


NOTES:
-      Jo hi vaig posar quatre cullerades de Nutella...i dos més que van anar directament a la boca mentre ho feia... En fi, és una debilitat.

-      Escalfo el forn a 160º per que el meu forn és elèctric i no sé perquè té molta potència.

-      Per a decorar els cupcakes vaig idear fer unes petites boles que són de Nutella!! Sí, sí...méééés Nutella. Primer poseu el pot a la nevera durant una hora, feu les boles amb una cullera petita i les arrebosseu amb ametlla picada. Una hora de congelador i llestes per decorar i sobretot...per menjar!! 

-      Per una qüestió logística no tenim les valuoses crítiques de Ferran i Turko. Arribaran tard...però arribaran! Don't worry! Ja estan les primeres crítiques penjades! Passeu per allà que us agradaran!

Apa, sigui bonic! 

CONVERSATION

26 comentarios:

  1. Q bonic!!! quins colors i em fas obrir la gana amb tot el q he vist , ja pots comptar q sere una bona fan del teu blog
    endavant
    molts petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Susanna! Espero que et segueixi agradant!

      Elimina
  2. Moltes felicitats pel blog, i per aquest cupcakes tan xulos!!! Algun cop hauries d'intercanviar opinions amb la meva mare, està com "obsesionada" amb els cupcakes i les galetes :-) Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Roger! Doncs sí! Digue-li que qualsevol proposta o intercanvi serà benvingut! Quan més n'aprenguem millor!

      Elimina
  3. Quin blog més dolç!! M'encanta!!! Et seguire ;)

    ResponElimina
  4. Ohh!! quina bona pinta!! Molta sort i molts anims per aquesta nova etapa de bloggera!! MUAK

    ResponElimina
  5. Ara ets blogger? Molt bé!! Ja ets del meu gremi :)

    Per cert, quina bona pinta tenen les cupcakes aquestes. Tenen pinta de ser super dificils de fer, però no em facis gaire cas que per a mi un ou ferrat és, com diuen els anglosaxons, 'rocket science' :)

    Un repte: ja que has posat alguna foto teva al blog, t'atreveixes a fer videos de les receptes i pujar-los? No se els altres, però a mi em diuen 'Tamisem la farina amb el llevat' i em quedo igual...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Fidel! La dificultat és com tot, és qüestió de pràctica però sembla més difícil del que és en realitat!

      Doncs sí, més endavamt m'agaradaria fer alguns tutorials concrets però fer-ho decent porta el seu temps. Tot i així hi ha l'apartat "que compro?" que pròximament obriré on parlaré d'estris i ingredients, per a que serveixen, si val la pena comprar-los o no...Una mica d'orientació.

      A veure si aconsegueixo que t'arrisquis a fer algun cupcake!

      Elimina
  6. Benvinguda al món bloggaire!!
    Com ja t'he dit, m'alegro molt que finalment t'hagis decidit!!
    El blog una passada el diseny! i q dir de les fotos, q a mi sempre em costen tant...!!
    Et seguirem atentament!i qui sap, potser algun dia m'animo a fer un cupcake! xq veient lo xules q t'han quedat les teves me n'agafen moltes ganes!!
    petunets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies guapa! Moltes gràcies! Doncs a veure si us animeu! Jo no sé si amb el salat...però mai se sap!!!! Petonetsss!!!

      Elimina
  7. Qué pintaaaaaaaaaaaaaaaa! Deliciosos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ahhhh!!! Muchas gracias Alma! Qué ilusión me hace! Mi ídola me ha hecho un comentario!!! Muchas gracias de verdad.

      Elimina
  8. Això se m'oblidava, però es cert, algú ho ha comentat abans: les fotos dels cupcakes són molt xules!

    Com les has fet? Amb quin tipus de càmera, etc...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs amb la fotografia sóc força negada i no hi entenc massa. La càmara li vaig robar al meu pare i és una Cannon Paronàmica i faig servir un format que es diu Macro per que només enfoqui un element més proper i difumini els del darrera. Després amb un programa que em va xivar Fórmules Culináries arreglo els contrasts i la il·luminació: Pixrl

      Petonets!

      Elimina
  9. Nena que xulii!! Enhorabona pel blog! La pròxima vegada que ens veiem ens has d portar alguna coseta dolça que la tastem!!
    Un petonas!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapa! Donc sí!! A veure si un dia d'aquests quedem totes i enn porto o els fem! Petonets i moltes gràcies per comentar!!!

      Elimina
  10. Nevus Guapa!!! Que chulada!!! y que guapa sales en la foto!!!
    Quiero verte pronto!!! Muchos besitines!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marguita!!! Muchas gracias, pero la gracia es de mi hermana que supo como hacerla! jajajaja

      A ver si nos vemos!!! Besitos!

      Elimina
  11. Felicitats Neus!!! Ja veig que se't dóna molt bé això de la reposteria. A veure si algun dia tinc l'oportunitat de tastar-ne encara que sigui un!!! Un petonàs

    ResponElimina
  12. Hola Pili!!! Moltes gràcies! A veure si algun dia podem fer que el probis! Petonets

    ResponElimina
  13. M'encaaaaaaaaaaaaaaaaanta! continua publicant, si us plau! :D

    ResponElimina
  14. Ho faré Piliiiii!!! Tu també eh!

    ResponElimina
  15. Una pregunta:
    la mantequilla no hay que derretirla o si?
    "soy una niña y quiero saber como se hace

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapa! Qué bien que ya empieces desde bien joven! Seguro que te saldran buenísimos!
      En respuesta a tu pregunta, nunca debes derretir la mantequilla. Tiene que estar a temperatura ambiente, és decir sácala de la nevera una cuarto de hora antes y ya està!

      Besitos guapa!

      Elimina

Subir