Jo sempre he fet
cas, sempre he estat bona nena. Massa i tot potser... m’hauré perdut algunes
coses? O potser n’he guanyat d’altres que d’haver estat rebel no les hagués
aconseguit...?
De vegades em
pregunto: quants triomfadors hi ha rebels? Quantes persones van arribar a
triomfar precisament per saltar-se les normes, per trencar motlles?
La meva ídol, per
exemple, Coco Chanel, una dona desafiant que va sorgir d’un ambient pobre i
humil i va canviar les tendències de la moda. Hagués arribat tant alt si
s’hagués limitat a seguir cosint al taller per altres? No crec....
Jo
desgraciadament no sóc així, ja m’agradaria...ja. Compleixes massa les normes. Algunes
estan per saltar-se-les! Em diuen sovint.
Però res...sóc
incapaç... Quan sé que me les estic saltant se’m fa un nus a la boca de
l’estómac i pateixo...pateixo...en fi...!
I penso, i si
m’estic saltant just la que no es pot? Saps quan en una reunió tothom bromeja i
riu i llavors tu dius una broma i resulta que tothom calla i se’t queda mirant
mentre et diuen amb els ulls “ Tia, t’has passat!”
Doncs així em
sento jo quan intento ser rebel, sé que em passaré segur.
Suposo que per
això quan vaig començar en tot el món dels cupcakes vaig llegir molt i entre
d’altres coses deien que no comencessis per coses gaire complicades, comença per les senzilles per no acabar
desmoralitzada, et diuen les bloggers com l' Alma.
I així ho vaig
fer, jo fent sempre cas, como una nena bona. Què pot ser alguna cosa fàcil? A
veure...que pot ser fàcil...? Un recepta de cupcakes de vainilla? Sí, crec que
sí. I de frosting...doncs que millor de Nutella i em limito només a barrejar
ingredients.
Molt bé, sí, això faré vaig
pensar. Per que jo no estic feta per trencar motlles, no, més aviat em gasto
una pasta en comprar-los!
Suposo que faig
cas per que la majoria de les vegades m’han aconsellat bé i aquesta no va ser
diferent. Van sortir prou acceptables i això va ser l’inici del meu
enamorament, de la meva perdició i el calvari de les dietes d’amics i
familiars.
Intenteu-la i
enamoreu-vos també!
CUPCAKES DE
VAINILLA I NUTELLA
Recepta adaptada d' Alma Obregon
Ingredients per a
8 cupcakes.
Per al pa de pessic:
-
100 g
de farina
-
100 g
de sucre
-
100 g
de mantega
-
1
culleradeta de llevat en pols (jo utilitzo Royal)
-
2 ous
-
2
cullerades de llet
-
1
culleradeta i mitja d'extracte de vainilla
Per al
buttercream de Nutella:
-
150 g
de mantega sense sal
-
150 g
de sucre glas (icing sugar, després us explico)
-
3
cullerades de Nutella
MÈTODE:
Preescalfem el
forn a 180º i mentre preparem la safata de cupcakes amb vuit càpsules. Tamisem
la farina amb el llevat i ho apartem en un bol.
Batem la mantega
( a temperatura ambient) amb el sucre fins que quedi una barreja cremosa.
Afegim els ous batuts amb l'extracte de vainilla i afegim poc a poc la barreja
de la farina amb el llevat. Finalment afegim la llet.
Repartim la massa
entre el 8 papers i fornegem uns 20 minuts ( cal punxar-los amb un escuradents
fins que aquest surti net).
Deixar refredar
els cupcakes al motlle i després passar-los a una reixeta fins que es refredin
completament.
Pel buttercream:
És important que
la mantega estigui a temperatura ambient, per tant l'haurem de treure de la
nevera una hora i mitja abans de la nevera.
Col·loquem la
mantega i el sucre i batem fins que la barreja sigui homogènia. Finalment
afegim les cullerades de Nutella i batem a velocitat mitja- alta fins que quedi
una consistència cremosa.
Decorem
utilitzant una “boquilla” 1 M de Wilton.
NOTES:
-
Jo hi
vaig posar quatre cullerades de Nutella...i dos més que van anar directament a
la boca mentre ho feia... En fi, és una debilitat.
-
Escalfo
el forn a 160º per que el meu forn és elèctric i no sé perquè té molta
potència.
-
Per a
decorar els cupcakes vaig idear fer unes petites boles que són de Nutella!! Sí,
sí...méééés Nutella. Primer poseu el pot a la nevera durant una hora, feu
les boles amb una cullera petita i les arrebosseu amb ametlla picada. Una hora
de congelador i llestes per decorar i sobretot...per menjar!!
-
Per
una qüestió logística no tenim les valuoses crítiques de Ferran i Turko.
Arribaran tard...però arribaran! Don't worry! Ja estan les primeres crítiques penjades! Passeu per allà que us agradaran!
Apa, sigui bonic!
Q bonic!!! quins colors i em fas obrir la gana amb tot el q he vist , ja pots comptar q sere una bona fan del teu blog
ResponEliminaendavant
molts petonets
Moltes gràcies Susanna! Espero que et segueixi agradant!
EliminaMoltes felicitats pel blog, i per aquest cupcakes tan xulos!!! Algun cop hauries d'intercanviar opinions amb la meva mare, està com "obsesionada" amb els cupcakes i les galetes :-) Una abraçada
ResponEliminaMoltes gràcies Roger! Doncs sí! Digue-li que qualsevol proposta o intercanvi serà benvingut! Quan més n'aprenguem millor!
EliminaQuin blog més dolç!! M'encanta!!! Et seguire ;)
ResponEliminaGràcies! D'aquí poc més posts!
EliminaOhh!! quina bona pinta!! Molta sort i molts anims per aquesta nova etapa de bloggera!! MUAK
ResponEliminaGràcies fan número 2!!!! Molts petonets!
EliminaAra ets blogger? Molt bé!! Ja ets del meu gremi :)
ResponEliminaPer cert, quina bona pinta tenen les cupcakes aquestes. Tenen pinta de ser super dificils de fer, però no em facis gaire cas que per a mi un ou ferrat és, com diuen els anglosaxons, 'rocket science' :)
Un repte: ja que has posat alguna foto teva al blog, t'atreveixes a fer videos de les receptes i pujar-los? No se els altres, però a mi em diuen 'Tamisem la farina amb el llevat' i em quedo igual...
Hola Fidel! La dificultat és com tot, és qüestió de pràctica però sembla més difícil del que és en realitat!
EliminaDoncs sí, més endavamt m'agaradaria fer alguns tutorials concrets però fer-ho decent porta el seu temps. Tot i així hi ha l'apartat "que compro?" que pròximament obriré on parlaré d'estris i ingredients, per a que serveixen, si val la pena comprar-los o no...Una mica d'orientació.
A veure si aconsegueixo que t'arrisquis a fer algun cupcake!
Benvinguda al món bloggaire!!
ResponEliminaCom ja t'he dit, m'alegro molt que finalment t'hagis decidit!!
El blog una passada el diseny! i q dir de les fotos, q a mi sempre em costen tant...!!
Et seguirem atentament!i qui sap, potser algun dia m'animo a fer un cupcake! xq veient lo xules q t'han quedat les teves me n'agafen moltes ganes!!
petunets!!
Moltes gràcies guapa! Moltes gràcies! Doncs a veure si us animeu! Jo no sé si amb el salat...però mai se sap!!!! Petonetsss!!!
EliminaQué pintaaaaaaaaaaaaaaaa! Deliciosos!
ResponEliminaAhhhh!!! Muchas gracias Alma! Qué ilusión me hace! Mi ídola me ha hecho un comentario!!! Muchas gracias de verdad.
EliminaAixò se m'oblidava, però es cert, algú ho ha comentat abans: les fotos dels cupcakes són molt xules!
ResponEliminaCom les has fet? Amb quin tipus de càmera, etc...
Doncs amb la fotografia sóc força negada i no hi entenc massa. La càmara li vaig robar al meu pare i és una Cannon Paronàmica i faig servir un format que es diu Macro per que només enfoqui un element més proper i difumini els del darrera. Després amb un programa que em va xivar Fórmules Culináries arreglo els contrasts i la il·luminació: Pixrl
EliminaPetonets!
Nena que xulii!! Enhorabona pel blog! La pròxima vegada que ens veiem ens has d portar alguna coseta dolça que la tastem!!
ResponEliminaUn petonas!!
Gràcies guapa! Donc sí!! A veure si un dia d'aquests quedem totes i enn porto o els fem! Petonets i moltes gràcies per comentar!!!
EliminaNevus Guapa!!! Que chulada!!! y que guapa sales en la foto!!!
ResponEliminaQuiero verte pronto!!! Muchos besitines!!!
Marguita!!! Muchas gracias, pero la gracia es de mi hermana que supo como hacerla! jajajaja
EliminaA ver si nos vemos!!! Besitos!
Felicitats Neus!!! Ja veig que se't dóna molt bé això de la reposteria. A veure si algun dia tinc l'oportunitat de tastar-ne encara que sigui un!!! Un petonàs
ResponEliminaHola Pili!!! Moltes gràcies! A veure si algun dia podem fer que el probis! Petonets
ResponEliminaM'encaaaaaaaaaaaaaaaaanta! continua publicant, si us plau! :D
ResponEliminaHo faré Piliiiii!!! Tu també eh!
ResponEliminaUna pregunta:
ResponEliminala mantequilla no hay que derretirla o si?
"soy una niña y quiero saber como se hace
Hola guapa! Qué bien que ya empieces desde bien joven! Seguro que te saldran buenísimos!
EliminaEn respuesta a tu pregunta, nunca debes derretir la mantequilla. Tiene que estar a temperatura ambiente, és decir sácala de la nevera una cuarto de hora antes y ya està!
Besitos guapa!